Comisioane de te doare capul! 4,5 lei doar daca vrei sa vezi cati bani mai ai pe card

Pe ecranul terminalelor ATM sunt inscrise incepand de ieri toate informatiile legate de costurile oricarei tranzactii in suma exacta, astfel incat clientii sa poata renunta la efectuarea acesteia, dupa cum a fost solicitat de un ordin Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
Unul dintre comisioanele pe care bancile trebuie sa le afiseze de luna aceasta pe ecranele ATM-urilor in momentul efectuarii unei tranzactii este cel perceput pentru simpla solicitare a clientului de a afla cati bani mai are in contul curent, o operatiune care mai este oferita gratuit de foarte putine banci chiar si in reteaua proprie de bancomate.

Costul unei astfel de operatiuni nu depaseste un leu la ATM-urile proprii ale bancilor, dar in utilizarea cardului pentru consultarea soldului in retelele altor banci poate costa si 4,5 lei. Acest comision este nejustificat cel putin in cazul operatiunilor efectuate la un bancomat al bancii emitente a cardului, in conditiile in care BRD a renuntat anul trecut sa-si mai taxeze clientii. BRD avea anterior cel mai mare comision pentru interogarea soldului, de peste 2 lei. Acum, majoritatea bancilor mari percep comisioane de circa 0,5 lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tigari trecute peste Prut cu lanseta de pescuit

URMĂTORUL ARTICOL

Profesorul Tiberiu Brailean, in stare critica la spital!

Ultimele știri de la Economic