Compania Vestmoldtransgaz din Republica Moldova va transporta gazele prin conducta Iaşi-Ungheni

Compania de stat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova va asigura serviciul de transport al gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iaşi-Ungheni.

„Vestmoldtransgaz va presta, în baza licenţei primite, a cărei valabilitate este de 25 de ani,serviciul de transport al gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iaşi-Ungheni pe care îl gestionează”, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din Republica Moldova.

Gazele vor fi livrate prin conducta Iaşi-Ungheni de compania OMV Petrom, din grupul austriac de petrol şi gaze OMV, care a încheiat în decembrie anul trecut un contract pe un an cu compania moldovenească Energocom din Republica Moldova.

Construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, cu o lungime de 44 kilometri, a fost finalizată în august 2014 şi a presupus o investiţie de 26 milioane de euro. Un al doilea tronson, cu o lungime de aproximativ 100 de kilometri, până la Chişinău, va fi construit în următorii ani.

Conducta are o capacitate anuală de transport de 1,5-2 miliarde de metri cubi de gaze naturale, suficient pentru a acoperi necesarul de consum al ţării vecine, de aproximativ 1,2 miliarde de metri cubi pe an.

sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Codul galben prelungit la Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Daniel Oajdea isi face partid

Ultimele știri de la Eveniment