ULTIMĂ ORĂ:

Concert caritabil „Ritmuri de primavara” prezentat de Asociatia Armonis Iasi in zilele de 8 si 10 aprilie. Vezi detalii

Concert caritabil „Ritmuri de primavara” prezentat de Asociatia Armonis Iasi in zilele de 8 si 10 aprilie. Vezi detalii
Citit : 8 views Comentariu

 

 

 

Asociatia culturala Armonis Iasi prezinta concertul caritabil „Ritmuri de primavara” in zilele de marti, 8 aprilie 2014, ora 18.oo la Casa de Cultura a Studentilor Iasi si joi, 10 aprilie 2014, ora 16.00 in Sala de festivitati a Colegiului National de Arta „Octav Bncila” Iasi.

 

Concertul caritabil ”Armonii de primavara”, 8 si 10 aprilie 

MUZICA, ZOOM CCS Iasi / Colegiul ”Octav Bancila” 8 / 10 aprilie 18.00/16.00 

Asociatia culturală Armonis Iasi prezintă concertul caritabil „Ritmuri de primăvară” în zilele de marti, 8 aprilie 2014, ora 18.oo la Casa de Cultură a Studentilor Iasi si joi, 10 aprilie 2014, ora 16.00 în Sala de festivităti a Colegiului National de Artă „Octav Băncilă“ Iasi. 

 

Spectacolul este sustinut de ansamblul de percutie „Alternances Junior“ format din elevi ai Colegiului National de Artă „Octav Băncilă“ Iasi – coordonat de profesorul de percutie Iustin Rusu, alături de prof. Paula Mina la flaut si profesorii Smaranda Acatrinei, Ilinca Sârbu si Irina Cohal la pian. Componenta ansamblului de percutie cuprinde instrumente precum: glockenspiel, xilofon, timpane, clopote tubulare, blocuri de lemn, castagnete, bongos-uri, congas-uri, tom-tom, tamburină, triangolo, maracas, guirro, etc. 

 

Repertoriul concertului se împarte în două sectiuni: prima parte cuprinde lucrări de percutie moderne din repertoriul international, iar partea a doua este alcătuită din lucrări corale românesti, orchestrate pentru ansamblu de percutie, flaut, oboi si pian de către dirijorul ansamblului, Dragos Mihai Cohal. 

 

Concertul are ca scop strângerea de fonduri pentru achizitionarea unui instrument de percutie numit MARIMBA – instrument melodic esential pentru formarea tinerilor percutionisti. Pretul de achizitie al marimbei depăseste suma de 4000 de euro.

 

culturainiasi.ro