clasic_300_concert_polivalenta_iasi

Concertul CLASIC 300 din cadrul FIE Iasi (23.06.2013): iata ce nume mari au urcat pe scena in fata iesenilor

Mari nume ale vieţii artistice contemporane, precum îndrăgita mezzo-soprană Viorica Cortez, soprana de renume internaţional Elena Moşuc, vestitul tenor Călin Bretescu şi reputatul violonist Remus Azoiţei au urcat pe scena CLASIC 300.

Mari nume ale vieţii artistice contemporane, precum îndrăgita mezzo-soprană Viorica Cortez, soprana de renume internaţional Elena Moşuc, vestitul tenor Călin Bretescu şi reputatul violonist Remus Azoiţei au urcat pe scena CLASIC 300.

Numită de Sergio Segalini “Diva assoluta” şi “Carmen a secolului” de critica franceză, Viorica Cortez a devenit o prezenţă permanentă în teatre lirice ca Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, Teatrul Capitol din Toulouse, Teatro San Carlo din Napoli, Gran Teatre del Liceo din Barcelona, Staatsoper din Viena și Opéra Garnier din Paris. Vocea inconfundabilă, temperamentul scenic, vastitatea repertoriului de operă și vocal-simfonic conturează cariera unică a mezzo-sopranei Viorica Cortez, desfășurată pe toate marile scene ale lumii.

Elena Moşuc este prima soprană din estul Europei care a primit premiul internaţional “Siola d’oro” pentru vocea sa. Glasul plin, rotund şi cald, cu suprăcute şi coloratură de o limpezime şi siguranţă uimitoare, firescul cu care îşi conturează personajele, trăirea intensă şi caracterul expresiv impresionează adesea spectatorii până la lacrimi. “Rândunica de aur a muzicii româneşti”, Elena Moşuc este actualmente unul dintre numele strălucitoare ale liricii internaţionale.Violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. După ce în 1995 a absolvit Conservatorul din Bucureşti, de-a lungul timpului a concertat în săli prestigioase şi a fost solistul unor ansambluri renumite din străinătate.

Laureat al concursurilor internaţionale de la Bucureşti, Milano, Weimar, Tokyo şi Auckland, Remus Azoiţei a înregistrat in anul 2001 concertul de vioară de Ceaikovski alături de Orchestra Naţională Radio sub bagheta lui Horia Andreescu, înregistrare ce a intrat în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române. În prezent, renumitul violonist îşi susţine spectacolele cu o valoroasă vioară Niccolo Gagliano realizată în anul 1753, care aparţine colecţiei Academiei Regale de Muzică din Londra

.Călin Brătescu, important tenor român, are o remarcabilă carieră în lumea operei, interpretând numeroase roluri celebre. Stagiunea 2011-2012 a fost pentru Brătescu plină de viaţă, deschizându-se cu opera La Gioconda la Opera Naţională Română din Timişoara, unde l-a interpretat pe Enzo alături de Marianne Cornetti. Tenorul Călin Brătescu a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. În anul 2004, a câştigat Marele Premiu la Competiţia Internaţională Città di Alcamo iar în anul 2006, a fost finalist în Competiţia Francesco Viňas din Barcelona.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Detalii despre tragedia din Muntenegru (23.06.2013) unde 18 romani au murit si alti 30 au fost raniti dupa ce autocarul in care se aflau a cazut intr-o prapastie. Iata lista persoanelor ranite (VIDEO)

URMĂTORUL ARTICOL

Tragerea la sorti pentru Champions League! Steaua va avea ca adversara echipa macedoneana FK Vardar Skopje in turul II preliminar al Ligii Campionilor, conform tragerii la sorţi care a avut loc luni, 24 iunie, la sediul UEFA din Elvetia

Ultimele știri de la Eveniment