Concluziile furtunii de câteva minute de ieri din Iași
Concluziile furtunii de câteva minute de ieri din Iași

Concluziile furtunii de câteva minute de ieri din Iași: Copaci rupți și lume panicată

Joi, 13 iulie 2023, județul Iași a fost sub avertizare de cod portocaliu. Furtuna s-a instalat în câteva clipe, iar urmările nu au fost printre cele mai plăcute. Conform datelor culese de către Primăria Iași, mai multe zone din Iași au fost afectate. Vorbim despre zeci de crengi și copaci căzuți pe carosabil. Viața trecătorilor fost pusă în pericol. Așadar, cei de la ISU au intervenit prompt și au debarasat resturile lemnoase de pe străzi:

” Primăria Municipiului Iași și companiile municipale s-au mobilizat și au intervenit rapid, alături de echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a îndepărta efectele furtunii din după-amiaza zilei de astăzi, 13 iulie, când Municipiul Iași se află sub avertizare meteo „Cod portocaliu” de vijelii, ploi abundente și grindină.
Furtuna a doborât câțiva arbori și crengi pe strada Bucium, strada Tabacului nr. 37, strada Răzoarelor nr. 3, Parcul Gulliver, Calea Galata, complexul Podul de Piatră, strada Talpalari, strada Toma Cozma, strada Mușatini, strada Gavriil Musicescu, bulevardul Carol I și aleea Grigore GHica Vodă, precum și un stâlp pe strada I. C. Brătianu.
Poliția Locală patrulează în continuare și semnalează companiilor municipale eventualele probleme. ” a fost anunțul Primăriei Iași pe Facebook.. Au fost înregistrate mai multe apeluri la numărul unic 112. De exemplu, pe strada Talparari din municipiu, un individ a semnalat că o creangă de mici dimensiuni a căzut pe un autoturism.

 

La nivel de județ au fost semnalate mai multe incidente. Conform sursei, în municipiul Pașcani mai mulţi copaci au căzut pe maşini, conducte de gaz etc. Un incident care putea să aibă urmări dezastruase s-a întâmplat în comună Sirețel unde o femeie în vârstă de 42 de ani a fost prinsă sub crengile unui copac. Femeia este conștientă dar a acuzat dureri de spate. Așadar, câteva minute de furtună de la Iași a lăsat pagube însemnate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Municipalitatea ia măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale vremii caniculare

URMĂTORUL ARTICOL

Moartea subită a elevului de 17 ani venit la UAIC la Iași! Patru doze de energizant și două pachete de țigări i-a adus decesul. Un student a încercat resuscitarea

Ultimele știri de la Eveniment