Concurs de dramaturgie „Romania pozitiva„! Data limita de trimitere a textelor este 10 noiembrie 2013

 

 

 

Asociatia Culturala Art Act extinde perioada de inscrieri la concursul de dramaturgie „Romania pozitivă”, adresat dramaturgilor de limba romana sub 35 de ani.

 

Textele propuse trebuie sa abordeze intr-un mod cat mai creativ si angajat o tema care sa exploreze sintagma-titlu a concursului. Data limita de trimitere a textelor este 10 noiembrie 2013.

De ce nu ai pleca din Romania? De ce ai reveni aici? Ce te face sa te simti acasa in Romania? Ce te face sa crezi ca Romania e locul potrivit pentru a-ti creste copiii? Ce inseamna si ce ar trebui sa insemne Romania? E Romania diferita? De ce e Romania a ta? 

 

Concursul va fi jurizat de Cristina Modreanu (critic de teatru, redactor-sef Scena.ro – presedinte al juriului), Tamara Susoi (teatrolog, consultant artistic al Teatrului Odeon) si Paul Boca (jurnalist, redactor-sef Art Act Magazine). Piesa castigatoare va sta la baza unei coproductii teatrale internationale care va fi montata intr-un teatru profesionist din Romania, in stagiunea 2013-2014, in regia Oliviei Grecea.

 

Olivia Grecea este regizor de teatru. Studii de regie si teatrologie la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca si Université Paris III Sorbonne Nouvelle, Paris. A regizat Alergatorul de Matiass Andersson la Teatrul National Timisoara si a fost asistent de regie in proiecte de teatru si teatru-dans (Ultimul mesaj al cosmonatului catre femeia pe care a iubit-o candva in fosta Uniune Sovietica, regia Radu Afrim si Bosch. Gradina placerilor lumesti, regia Marc Bogaerts, Teatrul National Cluj, Hamletmachine, regia Giorgios Zamboulakis, Teatrul National Iasi). Doctorat in pregatire pe tema teatrului de conceptie si redefinirea raportului spectacol-public. 

 

Proiectul va fi finantat prin fonduri europene. De asemenea, autorul textului castigator va beneficia de un onorariu de 2000 RON. Rezultatul concursului va fi anuntat in data de 20 noiembrie 2013. 

 

Textele pot fi trimise prin posta, la sediul Asociatiei Culturale Art Act: Piata Mihai Viteazu, nr. 36, ap. 4, Cluj-Napoca, Cluj, 400151.  

 

Nu se va primi decat un singur text per autor. Alaturi de texte (trimise fara semnatura), autorii vor trimite, intr-un plic separat, datele la care pot fi contactati (adresa, telefon, e-mail).

 

Persoana de contact: Paul Boca, e-mail paulboca@artactmagazine.ro, tel. 0742 169 475. 

 

Drept de participare: 

 

La acest concurs pot participa toate persoanele fizice care au o varsta cuprinsa intre 14 și 35 de ani.

 

La acest concurs nu pot participa angajatii Asociatiei Culturale Art Act, rudele lor de pana la gradul II si angajatii partenerilor cu care se colaboreaza in vederea organizarii concursului.

 

 

 artactmagazine.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Poemele lui Eugène Ysaÿe rasuna la Casa Bals! Marti, 5 noiembrie 2013,re loc Recitalul cameral, sustinut de drd. Tudor Bogdan Bolnavu – vioara si lector univ. dr. Doina Grigore – pian

URMĂTORUL ARTICOL

Fundatia comunitara Iasi a lansat fondul Ideile tale schimba Iasul! Vezi detalii

Ultimele știri de la Cultura