leonache_dragoi_iasi_profesor_condamnat

Condamnare surpriza in dosarul Mita la Bacalaureat! Profesorul universitar iesean Leonache Dragoi a fost condamnat pentru luare de mita la doi ani de inchisoare cu executare

Leonache Dragoi, profesor in cadrul Facultatii de Textile-Pielarie a Universitatii „Gheorghe Asaschi”, a fost condamnat pentru luare de mita dupa ce in vara anului 2010 ar fi primit bani pentru a facilita promovarea examenului de bacalaureat de catre mai multi elevi.


Leonache Dragoi a fost condamnat pentru luare de mita in urma unei fapte ce s-ar fi petrecut in 2010. Decizia nu este definitiva.

Rumoare in mediul universitar din Iasi. Un profesor universitar ce se afla in prag de pensionare a fost condamnat zilele trecute la doi ani de inchisoare de catre judecatorii Tribunalului Botosani. Leonache Dragoi, profesor in cadrul Facultatii de Textile-Pielarie a Universitatii „Gheorghe Asaschi”, a fost condamnat pentru luare de mita dupa ce in vara anului 2010 ar fi primit bani pentru a facilita promovarea examenului de bacalaureat de catre mai multi elevi. Alaturi de el, judecatorii botosaneni au condamnat-o la trei ani cu executare si pe Mihaela Carmen Ciurariu, cea care ar fi cerut banii de la parinti si i-a predat cadrului universitar iesean. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. „Stiam de acest proces, insa nu stiam de aceasta condamnare. O sa ma consult cu juristii sa vedem daca legea spune ca trebuie luate masuri in astfel de situatii. Este pacat ca s-a ajuns la asa ceva”, ne-a spus ieri Ion Giurma, rectorul Universitatii „Gheorghe Asachi”. Acesta a precizat ca profesorul Dragoi urmeaza sa se pensioneze in aceasta vara.

Care au fost acuzatiile

Faptele imputate profesorului universitar si femeii din Botosani ar fi avut loc in vara anului 2010, in timpul examenului de bacalaureat. Atunci, Leonache Dragoi era presedinte al comisiei de bacalaureat la Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botosani, iar Mihaela Ciuraru era vicepresedinte al comitetului de parinti din cadrul unitatii de invatamant. Procurorii sustin ca femeia ar fi strans bani de la parinti si i-ar fi inmanat presedintelui comisiei, care, la randul sau, ar fi dat mai departe si altor profesori. 55 de cadre didactice au fost amendate administrativ in acest caz inainte ca Dragoi si Mihaela Ciuraru sa fie trimisi in judecata. In zilele examenului, una dintre mame a denuntat infractiunea procurorilor. Masina in care Leonache venea la Iasi a fost oprita si perchezitionata. Anchetatorii au gasit 5.400 de lei, dar si o lista a elevilor „cotizanti”. In acel an, toti absolventii de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” au obtinut note de trecere. Chiar daca ancheta a demonstrat ca unii elevi au cumparat notele, nu exista un cadru legal de anulare a lucrarilor de bacalaureat de atunci. „Ziarul de Iasi” a apelat la purtatorul de cuvant al universitatii iesene, Irina Lungu, pentru a obtine un punct de vedere de la Leonache Dragoi. Aceasta a precizat ca profesorul nu a putut fi contactat.

Ziarul de Iasi

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Idee inedita a deputatului PSD de Iasi Constatin Adascalitei! Vrea sa introduca artele martiale in soli ca materie obligatorie? Oare nu se bat elevii destul prin scoli?

URMĂTORUL ARTICOL

Opera Romana Iasi a pus in vanzare biletele pentru spectacolele La Traviata si D-ale Carnavalului, spectacole care vor avea loc peste aproape o luna de zile

Ultimele știri de la Actualitate