colaj cu conditii inumane la UMF unde studentii medici au parte de un tratament rău
Au fost proteste la UMF din cauza condițiilor inumane de care dispun studenții, viitorii medici ai țării

Condiții inumane pentru studenții de la UMF Iași! Viitorii medici au arătat imaginile – FOTO

Studenții de la UMF Iași, și nu numai, au protestat în fața Universității. Sunt mai multe nemulțumiri pe care viitorii medici din țară le au. Pe lângă mărirea taxei școlare, studenţii se plâng și de condițiile inumane pe care le au în cămine dar şi în sălile de curs.

Protestul studenților de la UMF a durat câteva ore, ore în care aceștia și-au expus nemulțumirile pe care le au. Studenții au mai reclamat faptul că, pe lângă condițiile rele, corupția la UMF Iași este una în floare.

Condiții inumane pentru studenții de la UMF Iași

În spaţiul public au apărut mai multe fotografii în care se observă condițiile inumane în care stătu studenții de la UMF. Viitorii medici din România consideră că este o nesimțire faptul că conducerea Universității de Medicină și Farmacie a decis să majoreze taxele în contextul în care nu li se asigură cazări și participări la cursuri decente:

” Astăzi (n.red. 26 iunie 2023) studenții de la medicină au protestat pentru drepturile lor.
Acestea sunt condițiile pe care vitorii doctori ai acestei țări le primesc de la facultate la o taxă de 10.000 Ron/an sau 7500€ la secția de engleză. Cămine pline de gândaci, mucegai, în unele chiar cade tencuiala. Stagii practice făcute pe holuri, amfiteatre care mai au puțin și se dărâmă, cursuri citite de pe slideuri, băi fără hârtie igienică și săpun în facultate. ” a arătat o studentă de la UMF Iași.

Pe pozele făcute publice se poate observa faptul că în căminele ce aparțin de universitate, pereții sunt scorojiți, existând și igrasie. Aceleași condiții trebuie să le suporte și studenții care se duc la anumite cursuri.

Ce vor studenții de la UMF Iași de la conducere?

Studenții UMF Iași, susținuți de Liga Studenților (LS IAȘI), au protestat luni, 26 iunie, de la ora 12, pe esplanada din fața UMF Iași împotriva corupției și ineficienței din sistemul de învățământ medical. Protestul a fost autoritzat de Primărie. Din textul redactat de reprezentanții studenților reies câteva idei generale:

  • Ne opunem majorării taxelor de cazare și școlarizare și tuturor modificărilor intempestive și ilegale, „în timpul jocului”, care dau peste cap activitatea didactică;
  • Ne opunem față de impunerea prezenței obligatorii la cursuri în contextul în care majoritatea profesorilor citesc din prezentări, iar bibliografiile și materialele sunt învechite;
  • cerem modificarea metodelor haotice și discriminatorii de examinare a studenților;
  • transparență în procesele decizionale: consultări prealabile pe decizii și transmiterea LIVE a ședințelor de Senat sau participarea de observatori.
  • publicarea rezultatelor evaluării cadrelor didactice de către studenți și creșterea ponderii lor în gradațiile didactice.

Așadar, cu toate că taxa este una mare, printre cele mai mari din țară, condițiile în care trăiesc și învață studenții și viitorii medici de la UMF Iași sunt inumane. UMF Iași este condusă de rectorul Viorel Scripcariu care a fost implicat în mai multe scandaluri. În urmă cu aproximativ 1 ani, fiul acestua a fost admis la un concurs pentru un post de asistent cercetare ” Platformă multidisciplinară de cercetare dezvoltare medicală în regiunea N-E”, grup de cercetare Chirurgie Oncologică, departamentul CENEMED.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iată ce face un bătrân într-un autobuz din Iași spre amuzamentul unor tineri – VIDEO

URMĂTORUL ARTICOL

Rezultate Evaluare Națională 2023! Județul Iași: 28 medii de 10

Ultimele știri de la Deschideri