frig

Conditiile meteo au obligat operatorii de termoficare sa porneasca furnizarea caldurii catre populatie, lucru facut si de Dalkia Termo Iasi! Exista insa o problema pentru cei care nu si-au platit toate datoriile

Conditiile meteo au obligat operatorii de termoficare sa porneasca furnizarea caldurii catre populatie, lucru facut si de Dalkia Termo Iasi, in urma cu doua zile.

Conditiile meteo au obligat operatorii de termoficare sa porneasca furnizarea caldurii catre populatie, lucru facut si de Dalkia Termo Iasi, in urma cu doua zile.

Totusi, doar o mica parte din populatia orasului se bucura acum de incalzirea primita de la termocentrala municipiului, pentru ca operatorul a decis sa nu furnizeze caldura celor care nu si-au platit toate datoriile. Practic, toate scarile de bloc in care exista macar un datornic la Dalkia Termo Iasi nu vor primi caldura pana cand nu vor fi achitate toate restantele. Iesenii nu au suportat majorarea pretului la gigacalorie cu 60 %, iar asta se vede in facturile neplatite care insumeaza peste 11 milioane de lei. „Furnizarea caldurii nu se face catre clientii care inregistreaza datorii mai vechi de luna aprilie a acestui an, cei care au datorii insa au incheiat acorduri de esalonare a platii sau acolo unde se efectueaza lucrari la reteaua de incalzire. Primim multe telefoane de la clientii care intreaba de ce nu este pornita caldura, iar multe persoane spun ca nu au datorii, insa nu stiu ca asociatia de proprietari sau de locatari respectiva inregistreaza datorii mai vechi de luna aprilie. In total mai sunt de recuperat 11,6 milioane de lei de la clientii nostri”, spune Ana Maria Icatoiu, director comercial Dalkia Termo Iasi. Miile de familii care tremura in case nu au alta scapare decat sa ajunga la o intelegere cu operatorul de termoficare. Acestia sunt invitati sa incheie acorduri de esalonare a platii. „Oamenii care nu primesc caldura sa vina sa faca acorduri de esalonare a platii, iar in aceeasi zi vor primi caldura. Anul trecut s-au incheiat 533 de acorduri in primele zile. Perioada de esalonare se stabileste in functie de caz, in sensul ca vom acorda un termen mai lung celor care stau in locuinte sociale sau clientilor de buna-credinta”, a mai spus oficialul Dalkia.

„Vecinii mi-au taiat tevile din casa”

Iesenii simt cum se strange latul pe masura ce trece timpul. In cele mai multe cazuri, la scarile in care mai exista un numar mic de apartamente bransate la sistemul centralizat, ceilalti proprietari i-au fortat pe vecini sa renunte la serviciile Dalkia Termo Iasi, de frica sa nu plateasca acea cota indiviza pentru cheltuielile comune. „Vecinii au taiat tevile, chiar daca eu inca eram bransata la CET si nici nu eram de acord. Regulile ANRSC trebuie respectate. Am 82 de ani si imi dau seama cand se umbla cu mizerii pe la asociatia de locatari. Din cauza asta am ajuns in instanta, iar Biroul Asociatiei de Proprietari trebuie sa ia masuri. Eu eram de acord sa platesc cinstit pentru acele tevi de caldura. Acum am fost obligata sa pun centrala in casa”, spune Madalina Ciobanu, pensionara ce locuieste in cartierul Alexandru cel Bun.

Conditiile prevazute de articolul 117 din Hotararea de Guvern 425 din 1994 si Hotararea Consiliului Local al Municipiului Iasi 225/2009 prevede ca, atunci cand temperatura medie exterioara este mai mica de 10 grade C pe timpul noptii, operatorii de termoficare trebuie sa porneasca furnizarea. Call Center-ul Dalkia Termo Iasi poate fi apelat la numarul 0 800 800 123. Atunci cand temperaturile exterioare vor fi de maximum 4 grade Celsius sau cand incalzirea va fi pornita la aproape toti clientii, se va porni CET Holboca pe carbune.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vezi motivul pentru care iesenii cu copii pot primi amenzi usturatoare daca vor fi prinsi pe picior gresit!

URMĂTORUL ARTICOL

Un accident s-a produs miercuri seara (02.10.2013)pe Bulevardul Independentei din Iasi, in zona Garanti Bank. O fetita a fost lovita de un autoturism

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in