politia_de_frontiera

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a demarat o ancheta interna ce urmeaza sa stabileasca daca Cristian Tirnoveanu barbatul caruia i s-a făcut rau in timpul anchetei a fost sau nu lovit de catre politistii care il cercetau

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi a demarat ieri o anchetă internă ce urmează să stabilească dacă un bărbat căruia i s-a făcut rău în timpul anchetei a fost sau nu lovit de către poliţiştii care l-au cercetat.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi a demarat ieri o anchetă internă ce urmează să stabilească dacă un bărbat căruia i s-a făcut rău în timpul anchetei a fost sau nu lovit de către poliţiştii care l-au cercetat.

Şefii de la Frontieră au dispus verificări după ce „Ziarul de Iaşi“ a prezentat în ediţia de ieri că una dintre persoanele anchetate a fost luată cu SMURD-ul direct de la audieri, din curtea instituţiei, susţinând că ar fi fost lovită de către agenţii care au anchetat-o pentru a da declaraţii dictate.
„La nivelul ITPF s-a dispus efectuarea de cercetări pentru a stabili dacă în timpul identificării şi conducerii persoanelor cercetate au fost încălcate normele de procedură. Până la acest moment (n.r. – ieri după-amiază) nu a fost depusă nicio plângere pentru purtare abuzivă de către persoane în cauză“, ne-a transmis Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iaşi.

Ieri, apărătorii lui Cristian Tîrnoveanu, tânărul de 28 de ani care a ajuns la spital direct din anchetă, urmau să se prezinte cu acesta la Institutul de Medicină Legală în vederea eliberării unui certificat medico-legal care să ateste că bărbatul a fost agresat. Documentul medical urmează a fi folosit pentru înaintarea unei plângeri pentru lovire şi alte violenţe, plângere ce urmează a fi înaintată in rem (fără a fi îndreptată împotriva unei anume persoane), anchetatorii urmând a stabili dacă bărbatul din Bosia are dreptate şi dacă da cine sunt agresorii. Potrivit diagnosticului de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, acolo unde tânărul a fost internat luni după-amiază, acesta a suferit traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, şi este posibil să aibă plămânul perforat.

Cristian Tîrnoveanu şi alte patru persoane au fost reţinute de către poliţiştii de frontieră de la Ţuţora duminică, fiind suspectate de contrabandă cu ţigări. Ulterior, cei cinci au fost conduşi la sediul poliţiei, acolo unde, spun ei, ar fi fost loviţi pentru a da declaraţii incriminatorii. „După ce m-au dus la sediul din Ţuţora, m-au luat direct la bătaie cu pumnii şi picioarele pentru a recunoaşte. Îmi spunea să scriu cum îm dictează ei, altfel nu se vor opri“, ne-a povestit Tîrnoveanu. Până la urmă, toţi cei cinci bărbaţi din Bosia au fost eliberaţi marţi după-amiază.

ziaruldeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Autoritatile au fost puse pe jar de o femeie care a reclamat disparitia sotului plecat azi-noapte la pescuit pe un iaz din Belcesti! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Steaua a primit trei goluri intre minutele 67 si 85 ale partidei jucate cu Schalke, in prima etapa a fazei grupelor Ligii Campionilor. Vezi cele mai importante momente ale meciului Schalke Steaua

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in