vaccin

Conform Directiei de Sanatate Publica pentru judetul Iasi sunt necesare 50.000 de doze de vaccin

Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi a finalizat catagrafierea persoanelor care fac parte din categoriile celor expuse mai usor riscului de a se imbolnavi de gripa.

 

Conform datelor centralizate, pentru judetul Iasi sunt necesare 50.000 de doze de vaccin. Datele au fost transmise Ministerului Sanatatii, urmand ca in perioada urmatoare sa se stabileasca numarul de doze si data la care acestea vor ajunge la Iasi.

Campania vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copii si batrani institutionalizati, personal medico-sanitar, conform recomandarilor Organizatia Mondiale a Sanatatii. Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi.

bzi.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sambata, 26 octombrie 2013, la Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil Iasi are loc competitia – eveniment „Creativity & Innovation Challenge”

URMĂTORUL ARTICOL

Astazi, 23 octombrie, la ora 12:00, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Iasi a efectuat o verificare a sistemului de alarmare in caz de dezastre

Ultimele știri de la Sanatate