parcare

Consilierii ieseni au aprobat un proiect prin care toate locurile de parcare de pe domeniul public vor fi taxate

 

 

 

Un proiect de hotarare adoptat de plenul Consiliului Local Iasi i-a nemultumit pe reprezentantii opozitiei. Consilierii au aprobat un proiect prin care toate locurile de parcare de pe domeniul public vor fi taxate, chiar daca sunt in locuri amenajate sau sunt pe un teren viran.

Practic, iesenii care-si parcheaza masina pe trotuar, pe un spatiu neamenajat, pe strada sau intre copaci, vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar. Deja a fost stabilit si un tarif in acest sens. O ora de parcare in centru costa 2 lei, in timp ce pentru o ora de parcare in zona 1 vor plati 1,5 lei, iar pentru zona 2 tariful este de 1 leu. Cei care vor, isi pot face si abonamente. Pentru 80 lei lunar un sofer isi poate lasa masina in centrul Iasului intre orele 17.00 si 8.00. Alti 40 de lei vor fi achitati pentru acelasi interval orar in zona 1 si 20 lei pentru zona 2. Pentru 120 de lei lunar, iesenii isi pot lasa masina in zona centrala o zi intreaga. Decizia Consiliului Local nu a fost pe placul tuturor. Reprezentantii Forta Civica au sustinut ca vor ataca in instanta acest proiect de hotarare. 

 

„Forta Civica Iasi va analiza posibilitatea de a ataca în contencios proiectul de hotarâre adoptat. Practic, primarul Iasului a dat unda verde pentru marea jecmaneala a proprietarilor de masini. Potrivit proiectului de hotarâre promovat în Consiliul Local, toti iesenii care detin un autoturism vor fi obligati sa plateasca pentru locul de parcare, fie ca acesta se afla în jurul blocului, fie ca se afla în fata portii, în caz ca acestia locuiesc la casa. Spre deosebire de Iasi, unde municipalitatea vrea bani fara sa ofere ceva, în alte orase din tara, precum Brasov, primaria a impus acelasi tip de taxa, dar si-a asumat responsabilitatea amenajarii si întretinerii locurilor de parcare”, a spus Dragomir Tomaseschi, presedintele Fota Civica Iasi. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ieseni, atentie la tigara electronica!

URMĂTORUL ARTICOL

Schimbarea la fata a Ateneului Tatarasi! Lucrarile de reabilitare vor incepe in scurt timp. Vezi cati bani au fost alocati

Ultimele știri de la Actualitate