Consiliul Judetean Iasi ar putea prelua Filarmonica de la minister

 

 

 

După ce în 2008 clădirea a fost preluată de Ministerul Edu­caţiei, când ministru era chiar actualul şef al Consiliului Ju­deţean Iaşi, acum acelaşi CJ ar putea prelua Filarmonica de la minister.

Preşedintele CJ, Cris­tian Adomniţei, şi-a afirmat intenţia de a solicita pre­darea de către Ministerul Edu­ca­ţiei a comodatului asupra Filarmo­nicii. Acest lucru ar permite CJ să investească în continuarea lucrărilor de consolidare a construcţiei. „Lucră­rile la Palatul Culturii se vor ter­mina în cu­rând, Teatrul Naţional la fel, sediul Primă­riei am văzut că intră în renovare, la Mitro­po­lie începe a doua etapă a consolidării. Filarmonica ră­mâ­ne ca o rană deschisă, ca o rană sângerândă, deşi este proiectul meu cel mai drag“, a declarat preşedintele CJ. Con­form acestuia, consolidarea corpului central al Filarmonicii ar urma să coste 3 milioane euro. Prelua­rea de către CJ a proiectului de consolidare este însă condiţio­nată de finalizarea lucrărilor la cele două corpuri de clădire si­tuate pe strada Stroescu, între strada Cuza Vodă şi Liceul de Artă „Octav Băncilă“. „Avem acordul de principiu de a trece comodatul pe CJ. Ar fi trebuit să avem deja lucrările terminate. Din păcate însă, nu se va întâmpla asta în actuala stare de lu­cruri“, a spus Adomniţei. Singura clădire din componenţa Filarmonicii a cărei consolidare a fost finalizată este Casa Balş, situată în faţa statuii lui Miron Costin. Casa Balş a fost inaugurată în oc­tombrie 2011, de fostul mi­nistru al Educaţiei Daniel Funeriu.

 

ziaruldeiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! In 2015, in Iasi, va mai functiona doar o singura groapa de gunoi, cea din Tutora

URMĂTORUL ARTICOL

Catalin Ilisanu, politist din Miroslava, care a fugit in strainatate, va sta dupa gratii patru ani si trei luni dupa ce a inselat mai multe persoane

Ultimele știri de la Actualitate