Constructie importanta pe amplasamentul fostului Combinat Fortus

Consiliul Judetean Iasi a decis infiintarea unui parc industrial la fostul Combinat Fortus. In acest sens se intentioneaza preluarea de la Autoritatea de Administrare a Activelor Statului a unui teren de 120 de ha si cladiri situate in municipiul Iasi, pe B-Dul Poitiers nr 10.

Initiativa vine ca urmare a identificarii nevoii in judet de structuri de afaceri sub forma unor parcuri industriale, logistice, agricole, care sa sprijine economia judetului si a regiunii de Nord Est.

Cel mai mare colos industrial din Moldova va fi ras de pe fata pamantului Prin infiintarea noului parc industrial, Consiliul Judetean intentioneaza sa sprijine si sa impulsioneze migratia investitorilor din alte zone ale tarii catre Iasi, sa defineasca judetul ca un centru industrial inclusiv pentru pietele din Republica Moldova si Ucraina.

„Amplasarea parcului industrial pe platforma SC Fortus SA ofera o serie de avantaje esentiale pentru agentii economici care vor deveni clienti ai parcului: costuri reduse pentru lansarea si desfasurarea afacerilor, o accesibilitate foarte buna avand in vedere modernizarea Aeroportului precum si a retelei rutiere, o perioada de timp redusa pentru lansarea activitatii de productie, suport tehnic, juridic si consultativ in procesul de obtinere a autorizatiilor, avizelor si altor documente necesare”, au precizat reprezentantii CJ Iasi.

Preluarea platformei de la SC Fortus SA de catre Consiliul Judetean si infiintarea parcului industrial va permite atat dezvoltarea judetului cat si a regiunii prin atragerea de investitori, crearea a numeroase locuri de munca dar si accesarea de fonduri europene nerambursabile.

 

 

 

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Marea Britanie ar urma să interzică vânzarea maşinilor care merg pe benzină sau pe motorină din 2040

URMĂTORUL ARTICOL

Cod galben de furtuni

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in