Criminalul de la coaforul din Tudor a fost audiat! „Regret, nu ştiu ce am făcut“

 

 

 

Oamenii legii l-au audiat ieri, dar nu au făcut public conţinutul primelor sale declaraţii. Însă, la „Socola“, medicii spun că pacientul nu a colaborat deloc cu ei, la interviul de internare. El va fi expertizat aici pentru a se stabili dacă a avut discernământ.„Regret, nu ştiu ce am făcut“, le-a spus el ziariştilor.

 

Bărbatul care şi-a ucis soţia în coaforul din Tudor Vladimirescu şi care a încercat apoi să se sinucidă a fost externat ieri, după mai bine de trei săptămâni de spitalizare. Vasile Olaru a stat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Spiridon“ zile în şir în comă, în stare critică, iar de-a lungul internării a făcut mai multe complicaţii postoperatorii. Deşi prognosticul medicilor a fost rezervat, iar leziunile pe care le avea ieşeanul erau severe, în cele din urmă a depăşit perioada critică şi a părăsit unitatea, însoţit de poliţiştii care l-au păzit permanent.

 

Medicii: „Nu se putea vorbi cu el, nu colabora“

 

„Din punct de vedere neurologic şi al funcţiilor vitale, starea pacientului este bună. Acesta nu mai necesită internare, dar va reveni la control medical şi va urma un tratament. Postoperator, acesta a dezvoltat afecţiuni cardiace, respiratorii, la nivelul pancreasului, având în vedere plăgile penetrante multiple pe care şi le provocase, care au interesat intestinul subţire şi mai multe organe. Medicii şi-au dat toată silinţa pentru a-l salva, iar în cele din urmă şi-a revenit. Toate problemele chirurgicale au fost rezolvate, iar pacientul nu mai necesita spitalizarea“, a menţionat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Ieri dimineaţă, după externare, bărbatul a fost dat pe mâna anchetatorilor pentru audieri, după care a fost internat la Spitalul de Psihiatrie „Socola“. Anchetatorii nu au făcut public conţinutul declaraţiilor ucigaşului. El va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se constata dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii crimei. „Pacientul a ajuns la spital în jurul orei 11, într-o stare de semiconştienţă. Mai exact, era conştient, dar nu se putea vorbi cu el, nu colabora, iar din această cauză nu s-a putut face un interviu de internare. Era epuizat fizic şi a fost adus în scaun cu rotile. A fost internat la Clinica de Medicină Legală şi după ce-şi va reveni va fi supus expertizei psihiatrice. Nu se ştie încă dacă o singură expertiză va fi suficientă pentru a se constatat dacă a comis crima cu discernământ, iar decizia aceasta va fi luată de membrii Comisiei de Expertiză“, a declarat dr. Lucian Burlea, managerul Spitalului „Socola“. După finalizarea expertizei, bărbatul va ajunge din nou la audieri.

 

Trei copii fără mamă

 

Vasile Olaru a mai fost internat la Spitalul de Psihiatrie în luna noiembrie a anului trecut, în urma unei intoxicaţii cu alcool. A stat în unitatea medicală trei zile, fiind diagnosticat cu agitaţie psihomotorie din cauza consumului de băuturi alcoolice, după care a fost externat. Ieri, acesta a schimbat foarte puţine vorbe cu reporterii care i-au adresat întrebări, şi a susţinut că nu ştie ce a făcut. De asemenea, a precizat că regretă faptul că şi-a lăsat copiii fără mamă. Reamintim că Vasile Olaru a ajuns la spital după ce a încercat să se sinucidă, iar înainte de a recurge la acest gest şi-a măcelărit soţia cu un cuţit, în timp ce aceasta se afla la serviciu. Înainte de a încerca să-şi ia viaţa, el şi-a ucis soţia cu acelaşi cuţit cu care s-a înjunghiat. Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost apoi operat de urgenţă, fiindu-i suturate toate leziunile pe care şi le provocase singur. Mina Olaru, soţia ieşeanului, se adresase în a doua zi de Crăciun unui centru specializat în care sunt primite femeile agresate din cauza bătăilor primite. Femeia venise însoţită de două minore, o fată de 13 ani şi una de 2 ani, cel de-al treilea copil în vârstă de 18 ani apelând la ajutorul unui prieten. Cu toate că reprezentanţii centrului au sfătuit-o pe femeie să nu lucreze câteva zile ca să se ferească de soţul furios, Mina a decis să-şi onoreze clientele care-şi făcuseră programare şi s-a prezentat la serviciu. Însă, pe 28 decembrie, după două zile de când plecase de acasă, soţul a mers în coaforul în care lucra femeia şi a ucis-o. La baza crimei ar fi stat gelozia. Aceştia au împreună trei copii, care au rămas în grija rudelor.

 

ziaruldeiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un iesean si-a adjudecat titlul de cel mai talentat bucatar al tarii. Alexandru Iacob a castigat concursul „Topchef“

URMĂTORUL ARTICOL

Investitia care va salva vieti la Spitalul „Sf. Spiridon“ din Iasi! Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate