Cum arată averile consilierilor județeni? Cine sunt bogații care conduc Iașul?

/

O parte a consilierilor județeni de la Iași și-au publicat recent declarațiile de avere. Unii au arătat că dețin în continuare terenuri, mașini, case și conturi bancare generoase, în vreme ce alții nu au spus aproape nimic în declarațiile ajunse la registratura Consiliului Județean Iași. Într-un material viitor vom publica și averilor șefilor Consiliului Județean Iași.

Conform declarației de avere, Adrian Acostoaiei (PMP) arată că deține trei terenuri intravilane în municipiul Iași și satul Horlești, comuna Rediu, în suprafață de 131 mp, 263 mp, dar și de 728 mp. La capitolul clădiri, acesta deține două case în oraș, de 139 mp și d e362 mp, un apartament în suprafață de 34 mp, dar și o casă în satul Horlești, comuna Rediu în suprafață de circa 65 mp. Acesta deține un autoturism marca BMW X3, dar și bijuterii dobândite între 2003 și 2011 în valoare de 10 mii euro. La capitolul datorii acesta a declarat un credit de 84 mii lei. În ceea ce privește veniturile, Acostoaiei a menționat 26.280 lei pe 2022 de la Consiliul Județean, dar și aproape 20 mii lei de la una din firmele sale. Și soția sa a declarat un venit de aproape 20 mii lei de la firmele familiei. Soția consilierului județean a mai declarat dividente de peste 430 mii lei de la o altă societate a familiei.

Averile aleșilor PNL din Consiliul Județean Iași

Consilierul PNL Antonica Alexa a declarat un teren agricol de 1.000 mp în comuna Tătăruși, dar și un apartament de 68 mp din municipiu, dar și o casă de locuit de 70 mp în Tătăruși. Aceasta are un autoturism Toyota, tablouri, icoane și bijuterii, obținute între 2000 și 2020, în valoare de 12 mii euro.  De la Sucursala Regională Căi Ferate, aceasta a ridicat 42 mii lei anul trecut. Pe de altă parte, Constantin Dolachi, ales PNL, deține un teren intravilan de 809 mp în Rediu, dar și un apartament de 44 mp în Iași. Acesta deține un autoturms BMW X3, nu are active financiare, însă a declarat mai multe datorii. Dolachi a menționat șapte credite de peste 200 mii lei. De la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, acesta a declarat un venit de peste 110 mii lei, completat și din indemnizația de consilier județean, dar și de cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Cum stau alți liberali la capitolul averi?

Un alt ales PNL, care a demisionat între timp, Sorin Flutur, a menționat că deține un teren intravilan de peste 800 mp în Iași, dar și unul agricol de peste 4.300 mp la Fundu Moldovei, județul Suceava. Acesta are și două apartamente în Iași de 48 și de 52 mp. Acesta are și active financiare de peste 75 mii lei, iar anul trecut a ridicat peste 200 mii lei de la CFR. Ovidiu Pricopie deține un teren de 1700 mp în comuna Bălțați, dar și o casă de locuit d e650 mp în comuna respectivă. La capitolul venituri acesta a declarat 13.500 lei de pe una din firme, în timp de soția sa a declarat 25 mii lei de la Spitalul de Boli Infecțioase. Consilierul PNL Constantin Șerban, unul cu state vechi în CJ Iași, a declarat doar un autoturism Dacia Logan vechi, dar și o pensie de peste 50 mii pe 2022.

Un liberal bogat în CJ Iași

Unul din cei mai bogați aleși județeni este liberalul Sorin Trandafirescu, directorul Regionalei Iași de Călători Iași. Acesta are trei terenuri intravilane în comuna Holboca, de 3.000 mp, și două de peste 2.200 și 2.600 mp. Acesta are un apartament de 78 mp în Iași, o casă de 138 mp în Holboca, dar și alte spații. Trandafirescu deține și trei autoturisme marca Subaru Forester, Honda CR V și BMW X5. Acesta deține bijuterii în valoare de 8.000 euro, dar și tablouri de 13.000 euro. Anul trecut, acesta a vândut un teren intravilan către o firmă, pentru 30 mii euro. Liberalul mai are acordat un împrumut de 400 mii euro către firma Total Gaz SRL. Acesta a declarat o datorie de 83 mii lei către o bancă. Pe anul 2022 acesta a avut un venit de peste 180 mii lei. Raluca Grădinaru (fostă Vartic), profesoară la Colegiul I.C. Ștefănescu și consilier PNL; a declarat un teren intravilan în Valea Adâncă, Miroslava,a de peste 600 mp cumpărat anul trecut cu soțul său, dar și casă de 91 mp, achiziționată anul trecut în aceeași localitate. Aceasta a menționat un credit de 677 mii lei, contractat anul trecut pe o perioadă de 30 ani.

Cum stau la bani consilierii PSD din Consiliul Județean Iași?

Nici aleșii PSD din CJ Iași pare că nu o duc mai prejos. Bogdan Alexa, ales PSD, deține un teren de peste 3.000 mp în Pașcani, un autoturism marca Fiat, dar și datorii de câteva sute mii lei contractate numai în ultimii doi ani. Acesta a declarat un venit de peste 140 mii lei de la Autoritatea  Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Bogdan Alexa a mai menționat 100 mii lei din dividente de la o societate comercială. Un alt ales PSD din CJ, Costică Pântea, a declarat un teren intravilan de 1.000 mp din Iași, o casă de 168 mp din municipiu. Acesta mai are și două autoturisme marca Toyota și Honda, dar și un depozit bancar de 10 mii euro. De la Omega Tehnoton SRL acesta a ridicat peste 67 mii lei ca salariu, în vreme ce soția sa a luat peste 85 mii lei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași.  Un alt social democrat, Mircea Manolache, a menționat că are în proprietate un teren de 1.100 mp în județul Vaslui, un autoturiam Volkswagen Touareg, plasamente de 100 mii lei la o societate, în vreme ce soția sa a menționat venituri de peste 330 mii lei din avocatură.

Veniturile consilierilor USR Iași

Alesul USR Daniel Dîscă a menționat, în declarația de avere, un teren intravilan de 1.200 metri pătrați în Rediu, dar și o casă de 287 mp în aceeași localitate. Acesta mai are un autoturism marca Ford Fiesta, dar și unul marca BMW X3. Consilierul USR Etienne Ignat a menționat un teren intravilan din Iași în suprafață de 300 mp, și unul intravilan în comuna Lespezi de 1.848 mp. Acesta are o casă de locuit în Iași de 101 mp, dar și una în Lespezi de 82 mp. Ignat deține o mașină marca Dacia Duster. Consilierul USR are două credite de 38 mii euro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, precizări privind audierile de la DIICOT

URMĂTORUL ARTICOL

Asociația Aeroporturilor din România organizează la Sovata, în perioada 15-16 iunie 2023, Conferința cu tema „Provocări în transportul aerian în actualul context geo-politic și post-pandemic”

Ultimele știri de la Actualitate