Cum arată noul terminal T4 de la Aeroportul Iași? Se montează sticla pe clădirea de 30 mii metri pătrați – Galerie Foto

/

Noul terminal de la Aeroportul Internațional Iași. Clădirea care va deveni noul terminal de plecări și sosiri externe de 30 mii de metri pătrați va fi dată în folosință până în iarna acestui an. În prezent se lucrează la montarea sticlei pe clădire, iar în paralele se lucrează și la parcarea adiacentă.

Noul terminal T4 de la Aeroportul Internațional Iași prinde contur. Șefii administrației județene au prezentat stadiul lucrărilor făcute de firma Strabag , proiectul ajungând acum la stadiul montării geamurilor.

„Structura metalică a viitorului terminal de la Aeroportul Iași a fost finalizată în totalitate și a început o nouă etapă, cea privind montarea geamurilor din sticlă, ce are unele dintre cele mai bune caracteristici de pe piață. Cu noul terminal, Iașul va deveni o poartă modernă către noi destinații, noi oportunități și noi experiențe. Vom fi mândri să îi întâmpinăm pe toți vizitatorii noștri într-un spațiu modern și confortabil. Această investiție nu este doar despre un aeroport mai mare, ci despre visul nostru comun de a face din Iași un județ prosper si dinamic”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Lucrări etapizate la noul terminal T4

Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași, a arătat și cum vor fi etapizate lucrările la noul terminal și la parcarea de lângă.

„Faza 1 prevede ca până pe 15 august să fie fi finalizate lucrările din fața terminalului T3 și pe o porțiune din fața terminalului T4, așa cum am promis. În fazele 2 și 3 vom extinde lucrările în dreptul terminalelor T1 și T4, lucrări care se vor încheia până la jumătatea lunii septembrie.  Faza 4 prevede o nouă etapă de lucrări la căile de acces din fața terminalelor T1, T2 și T3, care se vor definitiva pe 15 octombrie. Faza 5 prevede ca în două săptămâni după încheierea fazei 4 să fie finalizate porțiunea de parcare și reconfigurarea căilor de acces din dreptul noului terminal T4”, a spus Romeo Vatră.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iașul în topul vacanțelor de lux! E vorba însă de cele mai ieftine destinații la hotel de cinci stele

URMĂTORUL ARTICOL

Investiție de milioane de euro pentru siguranța din traficul ieșean! Sisteme smart pentru tramvaiele CTP

Ultimele știri de la Actualitate