Cum sa alegi cadorile perfecte de Craciun

Mai sunt atât de puţine zile până la Crăciun! Cel mai probabil deja te gândeşti ce cadouri să cumperi pentru partenerul tău (poate şi pentru familia lui?), pentru părinţi, pentru prieteni, pentru colegi… Se strâng cam multe, nu-i aşa? Să alegi cadoul perfect pentru fiecare persoană importantă din viaţa ta poate fi dificil. Dacă nu vrei să dai greş, ţine cont de aceste sfaturi.

În primul rând, fă o listă cu toate persoanele cărora vrei sau trebuie să le cumperi cadou. N-ai vrea să uiţi pe cineva, apoi să cumperi un cadou în grabă, iar o listă este atât de simplu de făcut. De asemenea, poţi nota acolo şi idei de cadouri, până te hotărăşti care este cel pe care îl vei cumpăra.

De asemenea, nu trebuie să porneşti cu ideea că dacă primeşti un cadou, trebuie neapărat să oferi şi tu unul. Gândeşte-te care sunt persoanele care înseamnă ceva pentru tine.

La fel, nu te gândi că trebuie să cheltui la fel de mult sau puţin cât a cheltuit şi persoana care ţi-a făcut cadoul. Dacă vrei să cumperi ceva scump, fă-o indiferent dacă prietena ta ţi-a oferit ceva ce nu a costat prea mult. Poate pur şi simplu nu şi-a permis! Iar dacă cineva are un venit mai mare şi poate să îţi cumpere orice îţi doreşti, nu înseamnă că nu va aprecia un cadou handmade făcut de tine.

Este foarte folositor să păstrezi chitanţele sau chiar să le laşi în punga de cadou, dacă persoana respectivă îţi este apropiată. Poate că vrea să schimbe produsul cu o mărime mai mare sau cu un altul, dacă îl are deja acasă. În orice caz, prietena ta îţi poate spune că rochiţa pe care i-ai luat-o nu îi vine şi îţi poate cere chitanţa, deci este recomandat să o păstrezi ceva timp.

Este recomandat să eviţi să întrebi pe cineva ce cadou îşi doreşte sau să îi oferi pur şi simplu bani, pentru că se poate simţi ofensat, crezând că nu ai chef să îţi pierzi timpul gândindu-te tu însăţi ce şi-ar dori.
Cât despre cadourile pentru colegii de muncă şi pentru şeful tău, ai grijă cu ele! Dacă eşti prietenă bună cu o colegă, este de preferat să îi oferi cadoul în timpul liber. Dacă te înţelegi bine cu mai mulţi colegi, dar nu eşti cu adevărat foarte apropiată de vreunul anume, de ce nu ai aduce o prăjitură făcută chiar de tine? În acest fel, toţi te vor aprecia. Iar şefului este mai bine să nu îi cumperi nimic, pentru că ai putea transmite un mesaj greşit. În schimb, ai putea strânge bani cu colegii pentru a lua un cadou din partea tuturor.
Sursa: cosmopolitan.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Val de depresie de sezon. Cum sa o tratati.

URMĂTORUL ARTICOL

Globul de aur 2015. Lista nominalizarilor

Ultimele știri de la Monden