Cum sa indepartezi ceara si pesticidele de pe fructe si legume

Tuturor ne-a trecut asta prin cap, cel puțin o dată în viață:  de ce e mai sănătos să mănânc fructe și legume decât cărnuri, mâncăruri procesate ș.a.m.d. dacă sunt atât de tratate și ele cu tot felul de chimicale?

 

Și aici ne referim, desigur, la pesticide și la ceara cu care sunt date ca să reziste transportului și să le facă mai aspectuoase. Noi vă oferim o soluție mai mult decât simplă prin care puteți îndepărta ceara și pesticidele de pe fructe și legume.

Spălați chiuveta. Umpleți-o cu apă călduță, până la jumătate, și cu oțet. Cercetările au demonstrat clar că soluția cea mai eficientă de curățat a fost cea formată din 3 părți apă și 1 parte oțet alb. Apoi luați fructele și legumele  pe care doriți să le spălați și puneți-le în chiuvetă.

2 lucruri importante! Primul: acestea trebuie să fie la temperatura camerei, ca și apa! Asta pentru a evita ca un eventual șoc termic să le strice structura și să permită, astfel, pătrunderea prin porii dilatați fix a chimicalelor de care încercați să scăpați. Al doilea: fructele și legumele alese trebuie să fie unele ale căror arome să nu fie alterate de contactul cu oțetul (mere, citrice, struguri, ardei etc.), scrie unica.ro

Lăsați vegetalele timp de 10 minute în soluția de curățare. Veți observa că apa s-a murdărit, iar ele s-au curățat. Clătiți-le!

Rezultatul? Cele mai sănătoase fructe și legume pe care ați avut ocazia să le mâncați în ultima vreme!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Pietele din Iasi, inchise doua zile

URMĂTORUL ARTICOL

Mihai Traistariu isi face planuri pentru inmormantare. Unde are loc de veci

Ultimele știri de la National1