Kilogramele in plus, sau in minus, intotdeauna pot sa creeze probleme femeilor. Cu un pic de grija fata de ce se pune in farfurie, fiecare femeie poata sa-si mentina un corp echilibrat. Nutrionistii fac o serie de recomandari in ceea ce priveste dieta zilnica, si recomanda respectarea unui plan alimentar destul de lejer.
Planul alimentar este făcut pentru o săptămână, astfel că
1. Acordă-ţi două zile de răsfăţ pe săptămână
Celebrul Dr. Oz şi cei trei nutriţionişti au fost de acord că dietele care nu-ţi permit şi zile de răsfăţ culinar sunt imposibil de urmat pe termen lung fără să acumulezi anumite frustrări. Prin urmare, soluţia pe care o propun ei este aceea de a-ţi acorda în fiecare săptămână câte două zile de răsfăţ pe care le poţi muta cum vrei atunci când simţi nevoia. Aceste zile îţi permit să-ţi faci anumite pofte alimentare, fără să exagerezi, iar în următoarele te vei concentra asupra unor macronutrienţi pentru a ajuta corpul să ardă rapid grăsimile şi să stimuleze metabolismul.
2. O zi pe săptămână este dedicată carbohidraţilor buni
Atunci când este ziua carbohidraţilor, grăsimile trebuie reduse la minim, recomandă specialiştii. Trebuie să fii atentă ca în această zi să mănânci câte o porţie de cereale integrale la fiecare masă şi să ai două gustări cu fructe proaspete sau uscate. Toate aceste alimente au un conţinut foarte ridicat de fibre care se digeră lent, stabilizează nivelul zahărului în sânge şi pot să inhibe absorbţia grăsimilor.
Iată un exemplu de meniu oferit de specialişti pentru această zi a carbohidraţilor:
Micul dejun: terci de ovăz cu fructe de pădure.
Gustare: smochine uscate.
Prânz: un sandviş cu pâine integrală şi o salată cu boabe de fasole pentru un plus de fibre.
Gustare: mere coapte cu scorţişoară.
Cină: paste integrale cu legume şi fulgi de ardei iute care au rolul de a accelera metabolismul.
3. Două zile pe săptămână sunt dedicate proteinelor
În aceste două zile vei consuma o cantitate mică de carbohidraţi şi grăsimi. Vei avea trei mese principale bazate pe proteine şi două gustări proteice. Această schimbare va ajuta corpul să ardă mult mai multe calorii, susţin specialiştii care recomandă ca aceste zile cu proteine să le aşezi între zilele în care ai voie să te răsfeţi.
Iată un exemplu de meniu oferit de specialişti:
Micul dejun: omletă din albuşuri cu spanac şi ciuperci.
Gustare: branză cu castraveţi.
Prânz: salată de ton cu multe verdeţuri.
Gustare: castraveţi muraţi cu o felie de şuncă de curcan.
Cină: friptură cu legume (sparanghel, broccoli şi conopidă).
4.Două zile pe săptămână sunt dedicate grăsimilor sănătoase
În aceste două zile vei consuma carbohidraţi sănătoşi, proteine de calitate, dar vei adăuga la fiecare masă şi grăsimi sănătoase. De asemenea, între mesele principale trebuie să ai două gustări cu un conţinut mare de găsimi sănătoase. Aceste zile în care dieta conţine mai multe grăsimi sănătoase te ajută să arzi mai uşor din grăsimile depuse în diverse zone problematice ale corpului.
Iată un exemplu de meniu oferit de specialişti:
Micul dejun: ouă şi pâine integrală prăjită.
Gustare: hummus şi legume.
Prânz: un sandviş la care adaugă o jumătate de avocado.
Gustare: măr cu unt de arahide sau unt de migdale.
Cină: Somon cu cartofi şi alte legume.
Sursa: eva.ro
Sursa: eva.ro