Cum sa scapi de dureri fara ramai falit. Topul medicamentelor sub 2 lei

Lamictal, produs din portofoliul companiei farmaceutice britanice GlaxoSmithKline (GSK) este cel mai ieftin medicament înregistrat în România, arată o analiză ZF pe baza datelor din Catalogul Naţional al Preţurilor Medicamentelor de Uz Uman (CANAMED). Analiza a luat în calcul doar medicamentele care au preţul stabilit de către Ministerul Sănătăţii, iar preţurile sunt cele din farmacie şi reprezintă nivelul maxim la care pot ajunge.

Lamictal este un medicament inovativ folosit în tratamentul epilepsiei sau în depresie severă şi are un preţ de 0,28 de lei.

Următorul în topul celor mai ieftine medicamente este Fenobarbital Arena, tot pentru depresie ori ca sedativ, pentru linişte. În ierarhia celor mai ieftine produse, urmează Alprazolum Antibiotice, pentru care Ministerul Sănătăţii a calculat un preţ de 1,22 lei.

În total, 19 medicamente care se eliberează pe bază de reţetă au un preţ mai mic de 2 lei, arată analiza ZF. Ministerul Sănătăţii stabileşte preţul pentru 6.000 de medicamente în România, iar la polul opus, cel mai scump produs este Lojuxta (folosit în tratamentul unei boli ereditare), care costă 97.000 de lei, conform analizei facute de Ziarul Financiar.

Vânzări de medicamente care se dau doar pe reţetă (şi se comercilizează prin farmacii) au fost de de 8,4 mld. lei (1,9 mld. euro), în perioada iulie 2013 – iunie 2014, în uşoară scădere comparativ cu exerciţiul financiar anterior, arată datele companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cu ce te imbraci de Revelion? Aici gasesti cateva idei.

URMĂTORUL ARTICOL

Simona Halep a devenit cea mai populara jucatoare din lume!

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in