Cum se va circula in Pasajul Mihai Eminescu

Pasajul Mihai Eminescu va fi inaugurat saptamana viitoare, pe 16 decembrie. In primele doua zile, politistii vor monitoriza traficul din Fundatie, in conditiile in care regulile de circulatie se vor schimba drastic. Viteza maxima de circulatie prin pasaj va fi de 30 km la ora, iar atat la intrarea in pasaj cat si la iesire din pasaj, pe o raza de 30 m, orice manevra este interzisa.


Circulatia prin pasaj va fi obligatorie pentru toti iesenii care vor sa dinspre si spre Pacurari. In total, in Fundatie, vor fi patru benzi, dintre care doua apartin de Pasajul Mihai Eminescu. O banda va permite continuarea circulatiei tot inainte, si este dedicata celor care doresc sa mearga pe traseul Muzicescu-Stefan cel Mare, respectiv o banda cu viraj de dreapta dinspre Copou. Cei care vin de pe Independentei vor putea merge prin Pasaj spre Pacurari si spre Copou folosind benzile din giratie. Cea de langa rond permite virajul de stanga si accesarea din nou a directiei de parcurs spre Muzicescu sau Rapa Galbena.

Pentru pietoni au fost construite treceri special amenajate, iar primaria asigura iesenii ca prin pasaj vor putea trece si autobuze si chiar tiruri, inaltimea acestuia fiind de 5 m.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Miss Romania 2014 este o ieseanca!

URMĂTORUL ARTICOL

La Biblioteca Judeteana Iasi, simpozion international interdisciplinar

Ultimele știri de la Eveniment