Cum va fi vremea in Moldova pana pe 15 februarie

In Moldova, regimul termic din primele zile ale intervalului va fi uşor mai ridicat decât cel obişnuit în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime va scădea spre -4 grade în 4 februarie şi va fi în jur de 0 grade Celsius în 6 februarie. Răcirea vremii este estimată şi în această regiune, începând cu data de 7 februarie, astfel încât până spre finalul intervalului temperatura va avea valori sub mediile multianuale. Vor fi maxime în general negative, în medie de -2…0 grade şi minime nocturne, ce pot coborî în cele mai reci nopţi până spre -10…-9 grade.
 
În intervalul 5 – 6 februarie se vor semnala precipitaţii, la început mixte, apoi mai ales ninsori, posibil importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea de apariţie a ninsorilor va fi în general redusă. Izolat se va semnala polei.
 
LA MUNTE
 
Intervalul va debuta cu o scădere uşoară de temperatură, respectiv medii regionale ale valorilor maxime în jur de -4 grade şi ale celor minime de -10…-9 grade, în data de 4 februarie. Ulterior, în zilele de 5 şi 6 februarie, se va încălzi uşor, astfel încât, pe timpul zilei, temperatura va fi în jur de 0 grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade. Va urma o răcire semnificativă, media maximelor urmând a coborî spre -8 grade în 9 şi 10 februarie, iar a celor minime să fie de -13…-14 grade. Spre finalul intervalului este posibilă o creştere de temperatură, spre medii ale valorilor diurne de -4 grade şi de -10 grade în timpul nopţilor.
 
Ninsori importante cantitativ, dar trecător şi precipitaţii mixte la altitudini mai mici, se vor semnala în intervalul 5 -7 februarie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse va mai ninge slab.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Sotii Dorobat afla maine daca vor fi judecati in libertate

URMĂTORUL ARTICOL

Bitdefender cauta sa angajeze specialisti din Iasi

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in