Cum verifici online daca un numar de inmatriculare este sau nu disponibil

Să presupunem că ți-ai achiziționat o mașină, ai reușit să întocmești toate actele necesare, iar tot ce mai ai de făcut este să-ți alegi un număr de înmatriculare. De cele mai multe ori, aceasta poate reprezenta o problemă importantă.

Există persoane care vor un număr preferențial și nu se mulțumesc cu cele oferite din oficiu de serviciul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Pentru a nu mai pierde timpul în fața ghișeului, există o metodă online prin care poți verifica dacă numărul de înmatriculare dorit de tine este disponibil.

Pentru început vei intra pe website-ul DRPCIV (link) și îți vei crea un cont de utilizator. Tot ce ai de făcut este să introduci adresa ta de e-mail și o parolă.După aceea, sistemul îți va trimite un e-mail cu un link de activare al contului.

De reținut! Link-ul atașat acelui e-mail este valabil trei zile.

După activarea contului poți accesa secțiunea de verificări (link).

Îți vor apărea două casete. În prima din ele vei trece numărul de înmatriculare pe care vrei să îl verifici (Ex: B111ABR), iar în cea de-a doua codul CAPTCHA. Apeși pe butonul verifică, iar imediat vei afla dacă poți sau nu să alegi acel număr de înmatriculare.

De reținut: Combinațiile preferențiale se atribuie contra-cost (45 de lei). De asemenea, nu vor putea fi atribuie combinații de litere cu semnificații obscene sau cele care pot fi asociate cu denumirile autorităților publice.

Via | AvocatNet

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ponta nu va fi externat vineri din spitalul din Turcia

URMĂTORUL ARTICOL

Horoscopul mincinosilor

Ultimele știri de la National1