Cutremur de 3 grade in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs marţi, la ora 11.18, în zona Vrancea, la adâncimea de 82 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Focşani (39 de kilometri), Covasna (43 de kilometri), Mărăşeşti (46 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (53 de kilometri).

Duminică au fost înregistrate două cutremure, unul cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, în zona Vrancea, cu epicentrul în judeţul Buzău, şi celălalt de 3 grade, în zona Muntenia, cu epicentrul în judeţul Brăila.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

 

sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Gina Pistol in vizita la Alin Cocos

URMĂTORUL ARTICOL

In fiecare ora exista cate un pacient Tiberiu Brailean plimbat intre spitale

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in