Cutremurator! Familia studentei Aurelia Ion, care a murit cu lacrimile inghetate pe fata in accidentul din Apuseni, a aflat de pe internet de tragedie

 

 

 

„Dormeam, când m-a trezit mama ca să-mi spună să caut pe internet că a apărut la ştiri că avionul în care se afla sora mea s-a prăbuşit”, a declarat Ion Victor Alexandru, fratele studentei, potrivit România TV.

 

 

Tânărul a povestit că sora sa era extrem de pasionată de meseria pe care a îmbrăţişat-o şi că renunţase la viaţa socială pentru a se dedica studiului.

 

„Părea încântată, era chiar entuziasmată. Era fericită că i s-a oferit posibilitatea să participe la acea prelevare de organe şi nu dădea niciun semn că s-ar putea întâmpla ceva rău. Încerca să mă convingă să mă duc la medicină pentru simplul fapt că există acea bucurie când ajuţi o persoană. Era dedicată, nu ieşea afară, stătea toată ziua cu cărţile, cu caietele în braţe. Se uita la tot felul de seriale cu doctori, la reportaje, la unele operaţii filmate, doar ca să înţeleagă anumite lucruri pe care în trecut nu le înţelesese”, a mai spus Ion Victor Alexandru.

 

Pentru că nimeni nu îi mai poate aduce sora înapoi, acesta nu caută să afle vinovaţii. „Din câte am înţeles, când s-a prăbuşit era inconştientă, dar am aflat mai multe păreri, variante. Toată lumea este de părere că s-ar fi putut interveni mai rapid, având în vedere că le-au trebuit aproximativ şase ore să caute. Sora mea putea face mai multe, dar nu a fost să fie. Nu vreau să caut un vinovat, faptul este consumat şi nu cred că se mai poate face ceva ca să îi aducă pe cei doi înapoi”, a precizat băiatul.

 

„Sora mea este o eroină. Este un gest nobil ce fac medicii din ziua de azi , practic îşi riscă vieţile lor ca să salveze alte vieţi şi asta îi face nişte eroi pe toţi şi îmi pare rău că nu sunt apreciaţi la nivelul lor”, a conchis fratele studentei.

 

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

 

Trupul neînsufleţit al Aureliei Ion va fi depus, marţi seară sau în noaptea de marţi spre miercuri, la capela Cimitirului Ghencea Militar, înmormântarea urmând să aibă loc joi.

 

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

 

Studenta efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, a precizat MApN.

 

Tanăra a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajele care au ajuns la locul accidentului. Aurelia Ion avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade. În zadar au încercat medicii resuscitarea ei pe toată durata intervenţiei de coborâre a celorlalte cinci victime. Manevrele au eşuat.

 

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

 

romaniatv.net

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Prima explicatie oficiala in cazul tragediei din Apuseni! Vezi motivul pentru care salvatorii au ajuns dupa 7 ore la locul acidentului

URMĂTORUL ARTICOL

Simona Halep s-a oprit la Australian Open 2014 in faza sferturilor de finala punctand cea mai buna performanta a sa intr-un de Grand Slam

Ultimele știri de la Actualitate