dalkia_iasi

Dalkia, Primaria Iasi si firmele de administrare a locuintelor si asociatiile de proprietari au creat un haos din care iesenii ies cel mai prost. Vezi detalii

Autoritatile si asociatiile de proprietari se ataca unele pe altele din cauza datoriilor pe care populatia este obligata sa le plateasca, daca vrea sa primeasca caldura in aceasta iarna.

Autoritatile si asociatiile de proprietari se ataca unele pe altele din cauza datoriilor pe care populatia este obligata sa le plateasca, daca vrea sa primeasca caldura in aceasta iarna.

Reprezentantii Dalkia Termo Iasi sustin ca oficialii asociatiilor de proprietari se prezinta zilnic la sediul operatorului pentru incheierea unor acorduri de esalonare a platii, insa cele mai mari probleme se intalnesc la firmele de administrare a locuintelor. Din cele 11 milioane restante, cele mai mari datorii la Dalkia Termo Iasi le au asociatiile controlate de Termo-Service, iar conducerea operatorului inca asteapta sa faca o intelegere cu acestia. „Inca asteptam ca domnul director sa se prezinte la sediul nostru pentru a incheia intelegeri de esalonare a platilor”, a spus Ana Maria Icatoiu, director comercial al Dalkia Termo Iasi.
Cea mai mare firma de administrare a locuintelor din Iasi gestioneaza aproximativ 600 de asociatii de proprietari, cu peste 23.000 de apartamente. Aproape o treime dintre acestea au probleme mari cu datoriile pentru termoficare, iar din aceste motive, multe dintre ele au incheiat acorduri de esalonare cu reprezentantii Dalkia Termo Iasi, tocmai pentru a eschiva pe moment executarea silita a locatarilor. In momentul de fata, Termo-Service continua campania de recuperare a datoriilor de la iesenii pe care ii administreaza. Doar o mica parte din populatie si-a platit integral facturile de anul trecut. Acum, pe ultima suta de metri, pe langa chemarile in instanta, locatarii sunt invitati sa incheie acorduri de esalonare a platii la notari.

„Pana acum nu am fost chemati la Dalkia sa stabilim modalitatile de recuperare a datorilor. Facem toate eforturile si am inceput o campanie de recuperare a datoriilor in urma cu cateva saptamani. Ca sa putem recupera cat mai repede datoriile, incheiem esalonari de plata, inclusiv prin intermediul notarilor si mergem din usa in usa cu administratorii si casierii de la asociatie”, a declarat Tudor Tudose, director general Termo-Service SA.

Numarul iesenilor care nu primesc caldura nu a fost inca stabilit din cauza numeroaselor debransari neanuntate, dar si a locatarilor care prefera sa stea in frig, speriati de facturile mari pe care vor fi nevoiti sa le plateasca pentru incalzirea primita. „In momentul de fata nu putem estima cate blocuri nu primesc caldura, pentru ca exista multe persoane care s-au debransat sau nu au solicitat administratorului pornirea caldurii”, mai spune directorul Termo-Service.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Trecerea la nivel de cale ferata de langa societatea Antibiotice SA, unde in urma cu cateva saptamani 11 persoane si-au pierdut viata, ramane deschisa traficului auto

URMĂTORUL ARTICOL

Eveniment inedit la Palatul „Al.I.Cuza” de la Ruginoasa, sambata, 12 octombrie 2013. Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in