dan_voiculescu

Dan Voiculescu a fost condamnat, joi 26 septembrie, la 5 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani, in dosarul privind privatizarea ICA. In acelasi dosar a fost condamnat si medicul Gheorghe Mencinicopschi, la 6 ani de inchisoare, cu executare

Instanţa Tribunalului Bucureşti s-a pronunţat joi în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care principal inculpat este Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator. Fostul senator a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare, sub acuzaţia de spălare de bani.
Instanţa Tribunalului Bucureşti s-a pronunţat joi în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care principal inculpat este Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator. Fostul senator a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare, sub acuzaţia de spălare de bani.

În acelaşi dosar, al privatizării Institutului de Cercetări Alimentare a fost condamnat şi medicul Gheorghe Mencinicopschi, la şase ani de închisoare, cu executare. Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean.

La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro

Dan Voiculescu, acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, a fost acuzat de procurori de „folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată”.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Alături de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene şi Flavius Adrian Pop. Toţi aceştia sunt acuzaţi de complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în acţiunea de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti. Acesta a fost acuzat şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un tanar iesean a ajuns pe masa de operatie dupa ce a fost injunghiat in piept de un arab, intr-un local din Tudor Vladimirescu

URMĂTORUL ARTICOL

Iata programul Targului Agralim, cel mai important eveniment dedicat agriculturii din Regiunea de Nord-Est, ce se desfasoara la Iasi in perioada 26-29 septembrie 2013

Ultimele știri de la Actualitate