ULTIMĂ ORĂ:

Dana Blandu, fosta invatatoarea de la Scoala 10, acuzata ca le cerea parintilor bani pentru cadouri, a fost gasita nevinovata

Dana Blandu, fosta invatatoarea de la Scoala 10, acuzata ca le cerea parintilor bani pentru cadouri, a fost gasita nevinovata
Citit : 9 views Comentariu

 

 

 

Poliţiştii, coordonaţi de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, au analizat probele de la dosar, au pus cap la cap toate documentele ridicate de la IŞMB şi au audiat mai multe persoane – părinţi de la Şcoala 10 din Capitală – şi au decis că fosta învăţătoare Dana Blându este nevinovată.

 

Verdictul nu este unul final. Procurorii pot admite sau respinge propunerea poliţiştilor, însă având în vedere că activitatea a fost coordonată de Parchet, cel mai probabil pe numele Danei Blându nu se va începe urmărirea penală.

 

Mai mulţi părinţi de la Şcoala 10 au fost citaţi de poliţiştii Secţiei 6 pentru a da declaraţii referitoare la incidentul creat la unitatea de învăţământ. Audierile au început în luna ianuarie şi au durat aproximativ două săptămâni.

 

Consiliul de Administraţie al Şcolii 10 a decis, pe 10 ianuarie, desfacerea contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, după ce în presă au apărut înregistrări din care reiese că aceasta le cerea părinţilor bani pentru a cumpăra cadouri substanţiale profesorilor.

 

„Consiliul de Administraţie a luat o decizie fermă pentru că nu putea o asemenea doamnă să pună o pată neagră pe tot învăţământul românesc. I s-a desfăcut contractul de muncă de azi, conform raportului comisiei de disciplină”, declara inspectorul pentru învăţământul primar în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ştefan Pacearcă.

 

Totodată, Consiliul de Administraţie a decis încetarea detaşării directoarei de la Şcoala 10, Camelia Fercu, începând cu data de 13 ianuarie, anunţa într-o conferinţă de presă inspectorul general Constantin Trăistaru.

 

Fosta directoare Camelia Fercu declara că, în urma scandalului în centrul căruia s-a aflat învăţătoarea care cerea bani şi cadouri părinţilor, conducerea unităţii a stabilit întocmirea unui plan de măsuri pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor.