De astazi a inceput Targul de Craciun

Deschiderea oficială a celei de-a treia ediţii a Târgului de Crăciun din Iaşi a avut loc astăzi, sâmbătă, 13 decembrie, la ora 12.00. Târgul se desfăşoară în parcarea ERA Shopping Park (Păcurari) şi va fi deschis până pe data de 23 decembrie. Acesta va putea fi vizitat de luni până vineri între orele 12:00-18:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00-20:00. „Cu mare bucurie am inaugurat astăzi cea de-a treia ediţie a Târgului de Crăciun din Iaşi. Din păcate nu am avut autorizaţie din partea Primăriei Iaşi pentru a-l organiza în oraş, pe unul din bulevardele sau în una din pieţele oraşului nostru. Mulţumim ERA Shopping Park pentru găzduire. Cred că de acum înainte, în parcarea generoasă a acestui complex vom organiza şi celelalte târguri pe care le avem. Toate căsuţele noastre sunt ocupate, aproape în integralitate, de producători locali. Doresc succes fermierilor care expun şi vând marfă de sezon aici şi invit toţi ieşenii să se delecteze din rodul muncii acestora”, a declarat Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Iaşi împreună cu ERA Shopping Park, Camera Agricolă Judeţeană Iaşi, Carrefour şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi. În cele 50 de căsuţe ale Consiliului Judeţean producători agricoli și meșteșugari din mai multe zone ale țării comercializează produse tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă. Vizitatorii mai pot achiziționa decoraţiuni şi ornamente de Crăciun şi alte produse de artizanat.

Atmosfera sărbătorilor va fi întreţinută de grupuri de colindători şi dansatori din Moldova, Maramureș și Transilvania prezenți și în cadrul Festivalului Folcloric „Datini și Obiceiuri de Iarnă organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iaşi. Astfel, în perioada 12-14 și 19-21 decembrie, în Atriumul din ERA Shopping Park vor avea loc spectacole susținute de interpreţi de muzică populară, artişti ai Teatrului de Copii şi Tineret „Luceafărul” şi ai Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Simona Halep a devenit cea mai populara jucatoare din lume!

URMĂTORUL ARTICOL

Ţigarete ascunse în toba de eşapament, descoperite de poliţiştii de frontieră

Ultimele știri de la Eveniment