autobuze_sh

De necrezut! Primaria Iasi a cumparat 40 de autobuze second hand si, la fel ca anul trecut, aer conditionat va avea doar soferul

Pentru a doua oara consecutiv, alesii locali i-au dus de nas pe ieseni, promitandu-le conditii mai bune in transportul public prin achizitia de autobuze cu aer conditionat.

Pentru a doua oara consecutiv, alesii locali i-au dus de nas pe ieseni, promitandu-le conditii mai bune in transportul public prin achizitia de autobuze cu aer conditionat.

Primaria Iasi a cumparat in urma cu doua zile 40 de autobuze second hand si, la fel ca anul trecut, masinile despre care s-a spus ca vor avea aer conditionat sunt prevazute cu o astfel de instalatie doar in cabina soferului.

Singurul competitor al RATP Iasi, firma privata Unistil, este castigatorul licitatiei pentru cele 40 de autobuze. DAF Alliance City B96 este marca autobuzelor care sunt fabricate in jurul anului 2000. Licitatia a fost castigata cu suma de 3,355 milioane de lei, fara TVA. Pretul unui autobuz este de peste 20.000 de euro. Acelasi model de autobuz se gaseste pe piata la un pret de 6.250 de euro. Un prim lot din aceste autobuze va ajunge la Iasi duminica. Acestea sunt aduse din Olanda, acolo unde au circulat pe strazile orasului Rotterdam.

„O singura oferta am avut pentru cele 40 de autobuze pe care dorim sa le aducem pentru suplimentarea parcului auto. Prevederea bugetara este de 3.354.838 de lei, fara TVA, iar firma Unistil este singura care s-a înscris. Aceasta a depus o oferta de 3.354.800 lei, fara TVA. Ca oferta, din punct de vedere tehnic, în mare parte este cea pe care am cerut-o. Speram sa nu existe alte inadvertente”, a precizat Sebastian Buraga, purtator de cuvant la Primaria Iasi.

Anul trecut, un intreg scandal a fost provocat de municipalitate atunci cand a achizitionat 20 de autobuze DAF. Acestea au fost cumparate la un pret dublu fata de cel al pietei de la firma Transaccept Barlad, societate fantoma cu acelasi sediu si numar de telefon ca cele ale Unistil.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un barbat de 43 de ani, din localitatea vasluiana Puscasi, a fost retinut de politisti, joi seara (03.10.2013), pentru viol si incest, dupa ce a recunoscut ca si-a violat, in mod repetat, propria fiica in varsta de 13 ani

URMĂTORUL ARTICOL

Municipalitatea ieseana, impreuna cu Asociatia Foto Iasi si Yelloow Store din cadrul Palas, a lansat un concurs fotografic pentru perioada 1-28 octombrie. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate