Decariștii Iașului au fost premiați la Primărie! Premii în bani pentru tinerii de excepție – Galerie Foto

/

Cei 32 elevi din județul Iași care au reușit să obțină nota maximă la Evaluarea Națională 2023 ,și cei cinci absolvenți de liceu cu media 10 la Bacalaureat, au fost premiati în cadrul unei festivități organizate de Primăria Iași, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Zeciile de tineri care au luat nota maximă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în examenele din 2023 au fost premiați de către municipalitate și Inspectoratul Școlar Județean Iași. În urma examenelor de Evaluare Națională, 32 elevi ieșeni au obținut media 10, Iașul fiind din acest punct de vedere pe primul loc la nivel național. Cei 32 de elevi provin de la Colegiul ”Emil Racoviță” (13 elevi), Colegiul ”Costache Negruzzi” (șapte elevi), Colegiul Național (patru elevi), Școala Gimnazială ”Ion Simionescu” (doi elevi), Colegiul ”Vasile Alecsandri” (un elev), Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” (un elev), Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” (un elev), Școala Gimnaziala „Stefan Bârsănescu” (un elev), Colegiul „Mihail Sadoveanu” Pașcani (un elev) și Școala Gimnaziala Vânători – Popricani (un elev). Cei cinci „zeciști” de la Bacalaureat au studiat la Colegiul „Costache Negruzzi” Iași (doi elevi), Colegiul „Emil Racoviță” (doi elevi) și Liceul Teoretic „Miron Costin” (un elev).

Primarul Mihai Chirica: „Este o tradiție”

Edilul Mihai Chirica a menționat că tinerii cu rezultate excepționale la cele două examene au primit o serie de recompense.

„Este deja o frumoasă și obligatorie tradiție ca Primăria municipiului Iași, în colaborare și în cadrul parteneriatului constant cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, să își arate si in acest fel aprecierea fata de rezultatele excepționale ale elevilor si profesorilor ieșeni. Ca și anul trecut, absolvenții cu media 10 vor primi premii în bani, alături de cărți, diplome și coronițele pe care le merită cu prisosință. De asemenea, vor fi recompensați, simbolic, ș profesorii disciplinelor de examen și directorii unităților școlare. Îi așteptăm pe toți – elevi, părinți și profesori – să celebrăm împreună o nouă performanță a școlii ieșene și a orașului nostru, în general!”, a spus primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Bani după bani pentru regele asfaltului! Firma lui Echimov a dat lovitura în afaceri pe fonduri publice

URMĂTORUL ARTICOL

Consiliul Județean Iași dorește să redeschidă Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban”

Ultimele știri de la Actualitate