Decebal Traian Remes, condamnat in februarie 2013 la trei ani de inchisoare, a fost eliberat din inchisoare

 

 

 

Judecatoria Baia Mare a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Decebal Traian Remeş la mijlocul lunii ianuarie, însă procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din acest dosar a declarat recurs. Magistraţi ai Tribunalului Maramureş au respins cererea DNA, aşa că fostul ministru a fost pus în libertate.

 

 

La ieşirea din închisoare, fostul ministru a declarat că a muncit în penitenciar şi a contribuit la veniturile instituţiei.

 

„Mi-am îndeplinit sarcinile de muncă şi, dacă mi s-au dat recompense, dacă am fost spontan executând acele zile, înseamnă că am făcut aceste lucruri bine. Pe lângă asta, am executat fizic rame, felicitări şi alte obiecte de artizanat, unele dintre ele fiind expuse de penitenciar şi scoase la vânzare în folosul penitenciarului”, a declarat Decebal Traian Remeş.

 

Decebal Traian Remes a fost condamnat la trei ani de închisoare în „Dosarul Caltaboşul”. El a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, alaturi de Ioan Avram Mureşan, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată, şi de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat de cumpărare de influenţă.

 

Conform rechizitoriului DNA, în septembrie 2007, Ioan Avram Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ministrului Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remeş, pentru ca acesta să favorizeze firmele lui Ciorbă la licitaţii publice organizate de instituţii aflate în subordinea sa.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Doliu in mediul academic iesean! Anton Rotaru, profesor si fost prodecan al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, a incetat din viata

URMĂTORUL ARTICOL

Revoltator! Pasajul pietonal din fata Halei Centrale, lucrare ce a fost realizata in 7 ani, a cedat la prima ninsoare

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in