Decizia absurda luata de magistratii ieseni! Ieseanul Constantin Crasmaru este obligat sa-si darame casa dintr-un motiv incredibil. Vezi detalii

 

 

 

Necazurile lui Constantin Crasmaru au inceput in 2006, atunci cand omul s-a decis sa renunte la apartamentul cat o cutie de chibrituri pentru o casa. A cautat si a gasit un teren de vanzare in zona fostei livezi Miroslava, acum intravilanul Iasului.

O bucata de teren de doar 226 mp. Omul a platit suma ceruta de proprietar, Cornelia Cristea, si s-a interesat cine este cel care detine terenul alaturat celui recent achizitionat. „Proprietara se numeste Maria Moraru. Ne-am inteles sa-mi vanda 270 de mp”, a declarat Constantin Crasmaru. Si necazurile s-au abatut asupra sa ca potopul.

 

Casa ridicata cu autorizatie in regula

 

Omul a imprejmuit terenul cu un gard si a cerut primariei autorizatia necesara ridicarii casei. „Am depus actele la primarie, dar am decis sa fac macar fundatia pana iese autorizatia”, a spus Crasmaru. Noua constructie a deranjat o vecina, Irina Elena Hatmanu. Tanara a mers glont la primarie, reclamand faptul ca s-a demarat constructia fara autorizatie. „Au venit in control, le-am spus ca actele sunt depuse si astept autorizatia. Mi-au dat amenda de 1.000 de lei, pe care am platit-o. La scurt timp, a fost eliberata si autorizatia”, a mentionat Crasmaru. Dar Irina Hatmanu a mers mai departe. A sesizat instanta, sustinand ca barbatul si-a construit casa pe un fost drum de exploatare si ca ea nu mai are acces la proprietatea sa. „Asa-numitul drum a fost, de fapt, o ulita care s-a realizat pe terenul Mariei Moraru, teren pe care l-am cumparat eu. In schita cadastrala nu se specifica faptul ca proprietatea lui Moraru Maria se invecineaza cu vreun drum, ci cu o alta proprietate”, a spus ieseanul. Instanta a decis, insa, altceva.

 

Jos cu casa, sus cu ulita

 

In fata magistratilor, Crasmaru a prezentat toate actele de vanzare-cumparare, toate incadrarile in Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de constructie. „Am aratat ca alti vecini, printre care si Dumitru Telegaru, au ocupat alte ulite, imprejmuindu-le”, a mentionat Crasmaru. S-a ajuns la o expertiza in care este mentionat faptul ca nu exista acces la proprietatea Irinei Hatmanu. „Absurd. Uitati-va si dumneavoastra. Sunt alte doua cai de acces. Dar nu i-a convenit prima pentru ca este in panta, iar cea de a doua are o deschidere mica la proprietatea ei. Daca daram casa si refac acea ulita, drumul se va opri in casa urmatoare, care este ridicata pe ceea ce s-a numit drum de exploatare”, a declarat Constantin Crasmaru. Timp de doua zile, la proprietatea Irinei Hatmanu nu s-a inregistrat nicio miscare. Nici avocata femeii nu a putut fi contactata pentru un punct de vedere. Instanta a decis definitiv si irevocabil sa fie daramata vila pe cheltuiala proprietarului si refacut acel drum de exploatare. Fara anularea sau suspendarea autorizatiei de constructie, fara o analiza pertinenta la fata locului, ci pur si simplu daramarea unei constructii ridicate cu acte in regula. „A venit executorul judecatoresc si mi-a spus sa gasesc o cale amiabila de rezolvare a conflictului. Care cale amiabila? Sa-mi daram casa? Sa plec de pe terenul meu? Voi merge la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca la Iasi increngatura intereselor este prea mare. Verificati si veti vedea cine sunt rudele Irinei Hatmanu. Intamplator sau nu, judecatoarea care a dat decizia se numeste tot Hatmanu”, a mentionat Constantin Crasmaru. Omul este hotarat sa nu cedeze niciunei presiuni.

 

bzi.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Personalitati ale Iasului (13) – Octav Bancila

URMĂTORUL ARTICOL

Panica printre ieseni! Spitalul Municipal de Urgenta Pascani a avut patru pacienti care au cazut victima bacteriei Clostridium, un germen care se dovedeste de cele mai multe ori a fi letal

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in