Deputatul Cristina Nichita: scoala-te tu ca sa ma asez eu!

Salut reluarea lucrărilor Parlamentului şi sunt nerăbdătoare să ne aplecăm asupra pachetului de legi de mare interes public care se află în faţa noastră.Avem o agendă importantă desprinsă din agenda cetăţeanului care are mari aşteptări de la noi.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Valeriu Zgonea, a expus limpede şi concis punctele esenţiale ale acestei sesiuni: adoptarea unei noi legi de finanţare a partidelor politice; a unei noi legislaţii electorale (privind atât administraţia locală cât şi Parlamentul şi Preşedintele republicii); a unui Cod fiscal şi a legii minelor şi redevenţelor. Ne aşteaptă, de asemenea, acel proiect esenţial pentru evoluţia democratică a Statului nostru: proiectul de revizuire a Constituţiei.
Este imperios necesar să dezbatem şi modificarea Regulamentelor celor două Camere şi adoptarea unui Cod de conduită a parlamentarilor pentru că, într-adevăr, absenteismul, traseismul şi amânarea procesului legislativ sunt umbre pe care societatea românească se grăbeşte uneori să le facă să planeze asupra noastră.
Avem, dragi colegi, o obligaţie unică şi esenţială: aceea faţă de alegătorii noştri cărora le-am promis că le vom reprezenta interesele şi dorinţa de a trăi mai bine. Putem să ne uităm în ochii lor numai dacă ne îndeplinim datoria – adică de a legifera. Nu este posibil să mergi în teritoriu şi să explici cu seninătate că te-ai răzgândit şi că i-ai răzgândit şi pe ei aşa, la pachet, şi că, de acum încolo te aliezi cu cei pe care i-ai combătut şi că votezi altfel decât te-au mandatat ei, alegătorii. Sau, desigur, poţi, dar ce credibilitate mai ai?!
Cred că avem mult de lucru în această sesiune şi îmi închipui că doamnele şi domnii colegi din opoziţie sunt interesaţi de punctele inconturnabile ale agendei parlamentare, deşi par mai curând cuprinşi de o irezistibilă dorinţă de a pune în practică vechea zicală “scoală-te tu ca să mă aşez eu!”. Birou de presă Cabinet Deputat PSD Iaşi,
CRISTINA NICHITA

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” va invita la prima intalnire din acest an a Clubului Lady

URMĂTORUL ARTICOL

Declaratiile ministrului Sanatatii, aflat in control in spitalele iesene

Ultimele știri de la Comunicate de presa