Deputatul Cristina Nichita: zece ani pentru autostrazi

„Un pact este un contract, o înţelegere, o convenţie scrisă şi semnată de părţile interesate în scopul atingerii unui ţel comun foarte important. Un astfel de ţel este, la nivel naţional, Master Planul pentru Transport agreat deja cu Comisia Europeană.
Prim-ministrul Victor Ponta a explicat necesitatea unui acord politic pe zece ani pentru realizarea infrastructurii transporturilor din România. Conceperea unei strategii pe termen lung este vitală pentru dezvoltarea sistemului de autostrăzi. Experienţa ne arată că, în lipsa unui pact politic asumat de toate forţele active ale ţării, schimbarea periodică a Guvernului, a Parlamentului, a Preşedintelui antrenează şi modificări majore ale strategiei transporturilor; fiecare nou actor politic ajuns la putere are tendinţa de a abandona planurile predecesorilor. Această stare de fapt se înregistrează o dată la câţiva ani şi creează confuzie în rândul populaţiei şi a investitorilor străini şi autohtoni.
De aceea, prim-ministrul Victor Ponta propune ca Master Planul pentru Transport să facă obiectul unor dezbateri în Parlament, să fie discutat cu toţi liderii partidelor şi să fie prezentat Preşedintelui republicii pentru ca, în final, să fie semnat un pact serios, vizând dezvoltarea infrastructurii în următorii zece ani.
Este singura modalitate prin care ţara noastră îşi poate demonstra stabilitatea în faţa investitorilor care caută un teren predictibil şi ferm pentru investiţiile lor. Credibilitatea internă şi externă a României precum şi stabilitatea ei cer semnătura responsabililor săi politici.”
Birou de presă Cabinet Deputat PSD Iaşi,
CRISTINA NICHITA

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie, soferi! Iasul, sub atentionare de cod galben de ceata

URMĂTORUL ARTICOL

Ce pot sa fac cu creditul in franci elvetieni?

Ultimele știri de la Comunicate de presa