Descoperire inedita! Ramasitele unui port si a unei cazarme in care stateau trupele militare sau marinarii au fost descoperite in apropiere de piramidele din Giza

 

 

 

Arheologii au excavat un oras din apropierea piramidelor din Giza care dateaza din timpul faraonului Menkaura, cel care a construit cea de-a treia piramida din Giza. De asemenea, ei au excavat si un oras din apropierea unui monument dedicat reginei Khentkawes, despre care se crede ca ar putea fi o fiica a lui Menkaure.  

 

 

Cazarma este asezata in orasul de langa piramide, in timp ce noul bazin descoperit, care se pare ca facea parte dintr-un port este localizat in apropiere de orasul din apropierea monumentului lui Khentkawes, scrie descopera.ro.

 

Mai multe descoperiri din orasul localizat aproape de monumentul lui Khentkawes sugereaza ca Giza a fost un port infloritor, sustine arheologul Mark Lehner. De exemplu, cercetatorii au descoperit un bazin aproape de orasul Khentkawes, la doar un kilometru de canalul fluviului Rin. 

 

Acest bazin ar putea fi „o extensie a unui port sau a unei faleze”, a explicat Lehner in cadrul unui simpozion organizat de Societatea pentru Studierea Antichitatilor din Egipt. De asemenea, Lehner a mai declarat ca echipa lui a mai descoperit la Giza si resturi carbonizate de pin, stejar, ienupar si cedru, arbori care cresteau intr-o parte din estul Mediteranei numita Levant.  

 

Mai mult, ei au mai descoperit aici si mai bine de 50 de exemple de vase din ceramica provenite din Levant.  Totodata, specialistul a mai explicat ca la Giza a gasit cantitati mari de granit provenit din Assuan, localizat la granita sudica in Egioptul Antic, si care pare sa fi fost transportat pe Nil, pana in acest port. 

 

„Pentru trei generatii, Cheops, Chephren, Mykerinos , Giza a fost portul central”, a explicat Lehner.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Bilantul luptei cu zapada facut de autoritati: „Am trecut cat de bine se putea peste aceste zile dificile insa acum trebuie sa avem grija”

URMĂTORUL ARTICOL

Panica printre iesenii care folosesc mijloacele de transport in comun! „”E ingrozitor, parca e mai frig in autobuz decat afara. Nu-ti vine nici sa te asezi pe scaun, ca racesti si mai tare”

Ultimele știri de la International