usturoi

Descoperire uimitoare! Usturoiul – un aliat puternic in lupta impotriva cancerului de plamani

Usturoiul este cunoscut pentru efectul lui benefic asupra corpului. Conform unui studiu recent facut in China, acesta ne poate proteja inclusiv impotriva cancerului la plamani.
Cercetatorii de la o institutie de specialitate din China (Provincial Center for Disease Control and Prevention), din orasul Jiangsu, afirma ca persoanele care consuma usturoi se apara mai bine impotriva acestui tip de cancer si a altor afectiuni, scrie ziare.com, care citeaza Fox News.
Efectul lui minune este datorat substantei numite alicina pe care el o contine. Ea este eliberata atunci cand usturoiul este pisat sau sfaramat.
Alicina ajuta la reducerea inflamatiei si scade inclusiv problemele radicalilor liberi din celulele corpului.
Echipa de cercetatori a analizat informatiile provenite de la 1424 de pacienti care sufereau de cancer pulmonar si 4500 de oamenii sanatosi.
Ei au strans informatiile intre anii 2003-2010. Concluzia expertilor este ca oamenii care consuma frecvent usturoi scad riscul de cancer la plamani cu 44%, in cazul in care nu fumeaza.
Pentru cei care sunt fumatori, procentul cu care acest risc scade este de 30%. Un studiu recent facut in Australia arata ca usturoiul poate sa scada riscul unor tumori ale intestinelor cu o treime.
Alte studii au relevat faptul ca usturoiul ajuta la tratarea cu succes a racelii. Ramane de vazut daca si atunci cand este gatit el aduce aceleasi beneficii corpului.
Usturoiul este cunoscut pentru efectul lui benefic asupra corpului. 

Usturoiul este cunoscut pentru efectul lui benefic asupra corpului. 

Conform unui studiu recent facut in China, acesta ne poate proteja inclusiv impotriva cancerului la plamani.

Cercetatorii de la o institutie de specialitate din China (Provincial Center for Disease Control and Prevention), din orasul Jiangsu, afirma ca persoanele care consuma usturoi se apara mai bine impotriva acestui tip de cancer si a altor afectiuni, scrie ziare.com, care citeaza Fox News.

Efectul lui minune este datorat substantei numite alicina pe care el o contine. Ea este eliberata atunci cand usturoiul este pisat sau sfaramat.

Alicina ajuta la reducerea inflamatiei si scade inclusiv problemele radicalilor liberi din celulele corpului.

Echipa de cercetatori a analizat informatiile provenite de la 1424 de pacienti care sufereau de cancer pulmonar si 4500 de oamenii sanatosi.

Ei au strans informatiile intre anii 2003-2010. Concluzia expertilor este ca oamenii care consuma frecvent usturoi scad riscul de cancer la plamani cu 44%, in cazul in care nu fumeaza.

Pentru cei care sunt fumatori, procentul cu care acest risc scade este de 30%. Un studiu recent facut in Australia arata ca usturoiul poate sa scada riscul unor tumori ale intestinelor cu o treime.

Alte studii au relevat faptul ca usturoiul ajuta la tratarea cu succes a racelii. Ramane de vazut daca si atunci cand este gatit el aduce aceleasi beneficii corpului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata o lista de uleiuri esentiale pentru organism

URMĂTORUL ARTICOL

Iata un ghid al alimentelor hranitoare care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta

Ultimele știri de la Sanatate