Descoperirea fragmentelor submersibilului Titan aproape de epava Titanicului aduce speranțe și incertitudine în misiunea de salvare

Un fragment al submersibilului dispărut, Titan, a fost descoperit în apropierea epavei Titanicului, după căutările realizate de un vehicul submarin controlat la distanță (ROV), conform anunțului făcut joi de Paza de Coastă americană, informează BBC News. David Mearns, un prieten al unui pasager de la bordul submersibilului, a dezvăluit că fragmentele găsite sugerează o ruptură și indică posibilitatea unei implozii, întrucât comunicațiile s-au pierdut la o adâncime de aproximativ 3.300 de metri. Un cadru de acostare și un capac din partea din spate a submersibilului sunt printre fragmentele identificate în apropierea epavei Titanicului. Rezervele de oxigen ale submersibilului, care transporta cinci persoane, au fost teoretic epuizate joi la ora 11:08 GMT. Cu toate acestea, experții cred că expertiza echipajului ar putea prelungi „fereastra disponibilă” pentru salvare. Situația rămâne critică, iar eforturile de căutare și salvare continuă.Cadrul de acostare și capacul găsite în apropierea epavei Titanicului reprezintă descoperiri semnificative în contextul căutărilor submersibilului dispărut. Aceste fragmente oferă indicii importante în încercarea de a înțelege ce s-a întâmplat cu submarinul Titan. David Mearns, președintele Explorers Club și unul dintre experții implicați în căutări, a menționat că termenul „câmp de moloz” folosit de Paza de Coastă americană sugerează că nu există șanse de supraviețuire pentru pasagerii submersibilului. Cu toate acestea, speranța rămâne că moartea a survenit instantaneu și că echipajul nu a conștientizat evenimentul tragic.

În ciuda provocărilor cu care se confruntă, echipa de salvare este hotărâtă să prelungească cât mai mult posibil „fereastra disponibilă” pentru salvarea celor aflați la bordul submersibilului. Guillermo Söhnlein, cofondator al companiei OceanGate care operează Titan, a subliniat că expertiza și cunoștințele echipajului le oferă șanse suplimentare de supraviețuire decât s-ar crede în mod obișnuit. Cu toate acestea, timpul reprezintă un factor crucial, deoarece rezerva de oxigen este într-o stare critică.

Conferința de presă programată în Boston, SUA, va oferi mai multe detalii cu privire la descoperirea fragmentelor și la eforturile în curs pentru căutarea și salvarea echipajului. În această zi crucială, toată lumea păstrează speranța că membrii echipajului vor fi aduși înapoi în siguranță. Rămâne o cursă contra timp, iar rezultatele acestei misiuni vor influența soarta celor implicați în acest incident tragic.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cristian Popescu Piedone achitat definitiv în dosarul Colectiv: O decizie care stârnește controverse

URMĂTORUL ARTICOL

Accident cu victime in comuna Ciurea din Iasi

Ultimele știri de la International