ULTIMĂ ORĂ:

Desi au trecut aproape doua luni de la promulgarea noii legi a maidanezilor, cainii sunt tot pe strazi

Desi au trecut aproape doua luni de la promulgarea noii legi a maidanezilor, cainii sunt tot pe strazi
Citit : 9 views Comentariu

 

 

 

Desi au trecut aproape doua luni de la promulgarea noii legi a maidanezilor, autoritatile inca nu au gasit o modalitate sa aplice noile norme.

Isteria provocata de cazul copilului ucis de maidanezi a fost domolita de noua lege, insa iesenii nu au scapat de problema cainilor, ba chiar acuza autoritatile ca nu iau masuri nici in urma sesizarilor. Dese sunt cazurile in care oamenii solicita ajutorul hingherilor pentru capturarea cainilor care s-au asezat in jurul blocurilor, dar animalele au ramas in acelasi loc. „Au trecut mai bine de trei saptamani de cand eu si alti vecini am cerut interventia hingherilor pe strada profesor Emil Honoriu si cainii sunt tot liberi. O catea a muscat pe cineva aici si pericolul inca exista, nu inteleg de ce nu se intervine, daca atatia oameni au cerut ca acesti caini sa fie prinsi si dusi la padoc. Este o gradinita in apropiere, zona e plina de copii si siguranta lor trebuie sa fie pusa in prim plan”, a spus Mirela Gafiteanu, ieseanca ce locuieste in zona CUG.

 

Lipsa de interventie a hingherilor la solicitarile cetatenilor a fost sesizata de mai multe ori. Edilii sustin ca noul padoc de la Tomesti ar rezolva o mare parte din problema cainilor fara stapan, dar adapostul pentru animale nu a fost finalizat nici dupa trei ani de intarzieri si promisiuni electorale. Pana acum, autoritatile iesene nu au dat semne ca noua lege a maidanezilor este aplicata cu progrese in aceasta problema. Potrivit reprezentantilor Salubris, aproximativ 10 sesizari sunt trimise de ieseni lunar cu privire la cainii fara stapan. Majoritatea sesizarilor sunt pentru ajutorarea patrupedelor bolnave.

 

bzi.ro