Detalii cutremuratoare in cazul canotoarei Oana Albu din Iasi! Procurorii sustin ca tanara de 23 de ani ar fi mers un kilometru, in chinuri si cu hainele arse pe trup, pana la o Ambulanta

Procurorii ieşeni au finalizat ancheta incendierii canotoarei Oana Albu. Soţul acesteia, cel care a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc, a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav şi distrugere prin incendiere, riscând să petreacă până la 25 de ani după gratii, scrie bzi.ro.

 

În rechizitoriu apare un detaliu şocant despre seara în care s-a produs tragedia. Anchetatorii susţin că după ce flăcările care o cuprinseseră pe Oana au fost stinse de apropiaţi, aceasta a mers împreună cu mama sa, în jur de un kilometru, pentru a întâmpina Ambulanţa ce fusese solicitată de un vecin. În agonie, tânăra a mai apucat să spună doar cine o incendiase după care a fost dusă la spital şi operată, murind la mai bine de două săptămâni pe un pat de spital din Bucureşti.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal, Oana şi Gabriel Albu erau căsătoriţi din vara anului 2012 ei locuind într-o casă aparţinând părinţilor fetei, din satul Chipereşti, comuna Tomeşti. Între cei doi soţi apăreau des conflicte verbale, iscate de cele mai multe ori de o eternă nemulţumire a bărbatului: socrii săi nu voiau să-i facă acte pe casă.

Pe 19 iulie, după ce a luat salariul, Gabriel Albu a consumat băuturi alcoolice ajungând acasă seara. A început să se certe cu soţia sa reproşându-i acesteia că o va părăsi dacă socrii nu îi vor face acte. Pentru a fi mai convingător, bărbatul şi-a scos hainele dintr-un dulap şi le-a aruncat jos. Oana Albu, notează procurorii, s-ar fi aşezat pe haine spunându-i soţului său să nu plece şi să se calmeze. După ce a ameninţat-o că dacă nu se va ridica de pe haine îi va da foc, tânărul a mers în curte şi a luat o canistră de benzină. Ulterior, s-a întors în casă şi a stropit-o atât pe femeie, cât şi hainele din jurul ei şi a aprins o brichetă. Flăcările au cuprins-o pe Oana Albu. Părinţii fetei, sora şi un prieten au încercat să stingă flăcările.

„Până la sosirea pompierilor, victima împreună cu mama sa au plecat pe jos pentru a întâmpina Ambulanţa. Este greu de imaginat modul în care tânăra a mers prin întuneric, prin praf, cu hainele arse lipite de corp, cu dureri atroce”, se arată în rechizitoriu.

Oana Albu a ajuns conştientă la Ambulanţă şi a reuşit să spună ce i s-a întâmplat. Ulterior, a fost transportată la Spitalul „Sfântul Spiridon”, unde a fost operată şi transferată la Bucureşti. Avea arsuri pe 75% din corp, iar pe 4 august a murit.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Peste 2.000 de persoane au participat, duminica 20 octombrie, la sfintirea Bisericii „Sf. Nicolae” din Vaslui, oamenii imbulzindu-se si rupsnd gardurile de protectie amplasate la intrarea in lacasul de cult

URMĂTORUL ARTICOL

Scriitoarea Herta Müller a suportat o interventie chirurgicala de urgenta, la spitalul din localitatea Müllheim, Germania

Ultimele știri de la Actualitate