Detalii in cazul Iuliei Ionescu, eleva de la Colegiul National „Sfantu Sava” din Bucuresti, care a disparut. Vezi ce cred parintii ca s-a intamplat

 

 

 

Fata care a disparut in Bucuresti se numeşte Iulia Cristina Ionescu şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti. Ea este olimpică la fizică și chimie și a intrat la liceu cu 10 pe linie. Părinții suspectează că ar fi intrat în legătură, pe internet, cu persoane sau grupuri ce ar fi putut-o atrage să plece de acasă.

Fetița, excesiv de religioasă, ar fi lăsat un mesaj scris acasă, conform căruia ar fi vrut să se călugărească. În urmă cu trei ani fata ar mai fi încercat să plece de acasă, pentru a se călugări. Se pare că telefonul mobil al fetei, un iPhone 5, a fost găsit la o casă de amanet, împreună cu lănțișorul de aur, pe care fata le-ar fi vândut. – See more at: http://www.b365.ro/cine-este-fetita-disparuta-din-bucuresti-si-cum-arata-semnalmentele-de-la-politie_202582.html#sthash.FfkCWq5N.dpuf

Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus crearea unui centru de comandă la Poliția Capitalei, pentru găsirea fetei, coordonat de șeful adjunct al Poliției Capitalei. Din punctul de comandă fac parte șeful Poliției Sector 5, șeful Poliției Criminale și serviciul secret al MAI. Sunt audiați părinții, duhovnicul fetei, colegii.

 

Fetița are 15 ani, ochii verzi, părul lung, şaten închis. Ea a dispărut ieri, 12 februarie a.c., pe drumul spre şcoală.

 

Minora dispărută se numeşte IONESCU IULIA CRISTINA, este în vârstă de 15 ani şi are următoarele semnalmente:

 

Înălţime 1,67 m; greutate 50 kg; faţă ovală; ten de culoare deschisă; ochi verzi; păr şaten închis lung şi drept; bărbie rotundă.

La data dispariţiei era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre.

 

De la staţia de metrou Eroilor, fetiţa trebuia să ia un auztobuz până la Cişmigiu, unde este liceul în care învaţă. De fiecare dată când ajungea la şcoală, Iulia îi trimitea un SMS mamei ei, să o anunţe că e bine. Ieri, acel SMS n-a mai venit. După ce l-a aşteptat în zadar, mama a sunat-o, însă telefonul Iuliei, de atunci şi până acum, este închis. Iulia este o elevă olimpică, o fetiţă cuminte şi silitoare.

 

Părinții fetiței au făcut declarații sfâșietoare pentru „Nu e genul de copil care să iasă, să plece. Nu pleca neînsoțită” spune bunica fetiței.

 

Iată ce declară mama fetiței, la România TV: „Miercuri, pe 12 februarie am plecat împreună de acasă, ea să plece la liceu, cu geanta plină de cărți, ea spre liceu, eu spre locul meu de muncă, la Unirea. La Eroilor am văzut-o cum a ieșit la suprafață, să își continue drumul spre autobuz. A fost ultima oară când am văzut-o. Convenția era ca, atunci când ajunge la școală, să îmi dea un mesaj că a ajuns cu bine. Poate că una din persoanele cu care vorbea pe net i-a spus diverse lucruri și ea ar fi crezut că se poate împrieteni cu ea, dar de fapt să îi fi făcut rău” – spune mama fetiței. „”M-am gândit să mă duc repede la liceu, să văd să nu fi pățit vreun accident, sau să nu îi fi furat cineva telefonul. Eleva de serviciu mi-a spus că ea nu a ajuns deloc la liceu, din stația de autobuz nu a văzut-o nimeni. Senzația mea e că cineva a racolat-o, a sechestrat-o, a răpit-o, o ține ascunsă, de nu dăm de niciun fel de urmă” – a mai spus mama fetiței, la România TV.

 

Diriginta fetiței, de la Colegiul Național Sfântul Sava, a declarat următoarele pentru B365.ro: „Iulia e olimpica la fizica si chimie. Conform regulamentului scolar avea voie sa nu vina la scoala miercuri, joi si vineri pentru ca s-a calificat la faza pe municipiu si avea voie sa stea acasa sa se pregătească pentruconcurs , dar a vrut totusi sa vina la scoala miercuri. E o fată veselă, obișnuită, dar nu povestea multe despre acasă” – a declarat pentru B365.ro Mihaela Chiriță, profesoară de fizică la Colegiul Național Sfântul Sava.

 

Părinții fetiți sunt despărțiți, dar tatăl fetiței păstra legătura cu ea. El spune, conform România tv, că fata, care e credincioasă, intrase în legătură, pe internet, cu un grup religios. El se teme acum ca acest grup să nu fie ceea ce pare.

 

Daniel Ionescu, tatăl Iuliei, eleva în vârstă de 15 ani care a dispărut miercuri, a declarat, că toată această situaţie este un coşmar din care ar vrea să se trezească cât mai repede. Bărbatul spune că se teme pentru fiica sa şi speră să o revadă sănătoasă, deoarece crede că în acest moment este sechestrată. „Singura pistă pe care o avem acum este că e sechestrată. Nu avea un prieten cu care să plece de acasă. Aş fi fost fericit să fie aşa, pentru că dragostea trece”, spune Daniel Ionescu.

 

Tatăl Iuliei spune că este foarte îngrijorat din cauza site-urilor pe care le frecventa fiica lui şi crede că aceasta ar fi căzut pradă unor persoane care interpretau credinţa într-un mod extrem. „În utlima vreme începuse să intre pe fel de fel de site-uri. Ea era puţin religioasă, se ducea la biserică cu bunica ei de mână, dar pe aceste site-uri se vorbea despre Apocalipsă, sfârşitul lumii, despre rugăciuni”, declară tatăl tinerei.

 

Un alt motiv care îl duce cu gândul la faptul că fiica sa a fost ademenită în „cercuri ciudate de oameni” este un mesaj pe care Iulia i l-a trimis duhovnicului său înainte cu câteva zile să dispară. „Duhovnicul este audiat. Ştim că Iulia i-a trimis un mesaj în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage. Suntem devastaţi, nu înţelegem cum a fost ademenită”, a declarat Ionescu cu lacrimi în ochi, conform adevarul.ro.

 

„Am plecat la manastire. Îl iubesc pe Iisus…”, ar fi scris Iulia pe o bucata de hârtie, găsită de mamă, conform cancan.ro. Fetița ar fi scris că îl iubește pe Iisus. 

 

Apropiatii Iuliei stiu despre ea ca este foarte credincioasa si a mai avut o tentativa de a pleca de-acasa, cu scopul de a se calugari.

 

Polițiștii de la Poliția CApitalei spun că nu iau în calcul faptul că fata ar fi putut recurge la un gest necugetat de tipul sinuciderii, deoarece ea e credincioasă și în plus se pregătea pentru Olimpiada de Fizică și Chimie. Polițiștii au căutat-o pe fată și la mânăstirile din jurul Capitalei, fără succes. Ei au vorbit și cu duhovnicul fetei. Fata ar fi spus că trebuie să se roage, deoarece crede că vine Apocalipsa.

 

Duhovnicul elevei de la Colegiul „Sfântul Sava”, dispărută miercuri, a spus că a primit un e-mail de la fată că doreşte să se călugărească, potrivit unor surse din Poliţie, relatează Mediafax.

 

Potrivit surselor citate, preotul parhoh al Bisericii „Sântul Nicolae” Militari, Visarion Alexa, a declarat poliţiştilor că ştia de la Iulia Cristina Ionescu faptul că aceasta intenţiona să urmeze „o viaţă monahală” şi chiar a pus la dispoziţia anchetatorilor un mail primit de la fata în vârstă de 15 ani, în care îl anunţa că doreşte să plece la o mănăstire.

 

În acest context, sursele citate au precizat că poliţiştii au făcut deja o adresă către Patriarhia Română pentru a se verifica dacă eleva a ajuns la vreuna dintre mănăstirile din ţară.

 

Poliţiştii care o caută pe elevă i-au mai audiat pe părinţii fetei, care au dat detalii cu privire la comportamentul şi anturajul acesteia. Totodată, ei au luat imaginile surprinse de camerele din zona staţiei de metrou Eroilor, unde fata s-a despărţit de mama ei, miercuri, în jurul orei 12.00, urmând să meargă la şcoală.

 

De altfel, anchetatorii urmează să vizioneze imaginile surprinse de toate camerele de luat vederi din zonă, pentru a se stabili traseul Iuliei Cristina Ionescu.

 

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că, în seara zilei de miercuri, adolescenta a ajuns la un magazin din Sectorul 1, unde şi-a vândut telefonul mobil, un I Phone 5, şi lănţişorul din aur.

 

Identificat de autorităţi, bărbatul care a cumpărat telefonul şi lanţul minorei a fost audiat şi a povestit că, ulterior, le-a vândut mai scump unei alte persoane.

 

Sursele citate au mai declarat că urmează să fie scoasă lista convorbirilor telefonice ale fetei şi să fie audiaţi toţi colegii de clasă ai acesteia.

 

Fetița nu avea la ea haine de schimb, nici măcar buletinul.

 

Dacă aţi văzut-o sau aveţi informaţii ce pot ajuta la găsirea ei, vă rugăm să sunaţi imediat la numărul de urgenţă 112 sau să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie. De cazul acestei dispariţii se ocupă Secţia 19 Poliţie Bucureşti.

 

b365.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Autoritati in alerta dupa ce o eleva din Bucuresti, Iulia Ionescu, a disparut in urma cu doua zile! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Duhovnicul elevei de la Colegiul „Sfantul Sava”, Iulia Ionescu, care a disparut in drum spre scoala, a fost audiat de politisti. Eleva de 15 ani dorea sa se calugareasca

Ultimele știri de la Actualitate