Dezastru la Miroslava! Plăți de zeci de mii de lei decontate fără noimă către firma proprie a primăriei

/

Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli la Primăria comunei Miroslava după ultimul control. Conform raportului de audit, au apărut mai multe nereguli, gaura financiară din bugetul comunei fiind una destul de consistentă.

Primăria comunei Miroslava a fost verificată recent de către inspectorii Curții de Conturi Iași, măsura de audit fiind cuprinsă într-un plan de acțiuni ce a vizat mai multe unități administrativ-teritoriale din județ. În ceea ce privește comuna Miroslava, situația nu este una roză, în contabilitatea primăriei situația fiind una total neplăcută.  Una dintre probleme a ținut de angajarea de cheltuieli și efectuarea de plăți pentru lucrări și servicii fără existența documentelor justificative care să susțină exactitatea și realitatea cheltuielilor în cauză.

Bani către firma proprie a primăriei! Gaură de peste 30 mii lei

Conform, raportului în derularea contractelor nr. 63/04.05.2021si 35/04.02.2022 încheiate de UATC Miroslava cu SC Servicii Publice Miroslava SRL, au apărut mai multe nereguli.

„Nu există solicitări/comenzi de servicii, în funcție de necesitățile identificate, contrar art. 10.3  din  contract, conform căruia  achizitorul se obligă să transmită prestatorului, punctual, solicitările/comenzile de servicii, în funcție de necesitățile identificate. Au fost decontate situații de lucrări facturate de S.C. Servicii Publice Miroslava S.R.L. în condițiile in care documentele justificative atașate conțin informații care nu susțin prestarea serviciilor în cauză, întrucât salariatul/salariații figurează ăn concediu de odihnă/concediu medical/zi liberă. în situațiile de lucrări prezentate spre decontare, salariul pe oră ponderat cu 2,25% (aferent contribuției asiguratorie pentru muncă) nu a fost calculat la numărul de 168 de ore prevăzut în contract și nu întotdeuna la salariile aprobate de către autoritatea deliberativă a comunei. Urmare recalculărilor efectuate de echipa de audit s-au constatat servicii calculate și plătite în plus, la nivelul eșantionului analizat, în suma de 32.191,97. lei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Bani nejustificați către o firmă de casă a PNL

Mai mult, un proiect atribuit firmei Enviro Construct SRL, apropiată de PNL, a costat mai mult decât era stipulat în contract. Aproape 12 mii lei au ajuns nejustificat în conturile firmei Enviro Construct SRL.

„În derularea contractului nr. 128/03.08.2022 încheiat de UATC Miroslava cu S.C. Enviro Construct S.R.L. (pentru realizarea obiectivului de investiții privind înființare sens giratoriu în satul Valea Adâncă, la intersecția străzilor Livezilor, Bazei, Principala, Costea Voda și Cornești), la care s-a constatat înregistrarea eronată în evidența contabilă a facturii nr.  2626/24.10.2022 în sumă de 473.882,94 lei la valoarea de 485.440,48 lei, concomitent cu plata integrală a acesteia, respectiv plata nejustificată a diferenței de 11.557,54 lei către furnizor, cu  implicații financiare negative  asupra bugetului local”, se mai arată în raport.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Trei spitale din Iași pot depune proiecte la PNRR! Fonduri de un milion de euro pentru echipamente medicale

URMĂTORUL ARTICOL

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a fost la Iași! Vizită insipidă pe terenul unde se va ridica noua Operă, în Copou

Ultimele știri de la Actualitate