mariana_ciubotariu_iasi_femeia_ucisa_de_silicoane

Dezbatere agendadeiasi.ro! Cazul femeii moarte la Iasi din cauza silicoanelor naste cateva semene de intrebare asupra eficientei sistemului sanitar romanesc! Tu cine crezi ca este vinovat de moartea Marianei Ciubotariu?

Toata lumea spune ca Mariana Ciubotariu, sotia lui Belgian Tanase, ar fi murit din cauza silicoanelor? Sa fie intr-adevar asa? Este vina medicului sau a pacientei? Rudele femeii sustin ca de fapt vina ar apartine anestezistului care i-a mai facut o injectie de anestezie chiar daca nu mai era cazul.

Toata lumea spune ca Mariana Ciubotariu, de 28 ani, sotia lui Belgian Tanase, ar fi murit din cauza silicoanelor? Sa fie intr-adevar asa? Este vina medicului sau a pacientei? Rudele femeii sustin ca de fapt vina ar apartine anestezistului care i-a mai facut o injectie de anestezie chiar daca nu mai era cazul. „Stim ca dupa operatie, fata a inceput sa se simta rau si avea stari de voma. Abia a fost trezita din anestezie, iar medicul anestezist i-a mai facut o injectie ca sa mai doarma cateva minute bune. Chiar daca suntem tigani, mai stim si noi ca dupa anestezie nu trebuie sa adormi iar omul. Un medic arab a vorbit mai multe cu noi si ne-a zis clar ca fata nu mai rezista mult si nu mai are sanse. Asteptam rezultatul de la necropsie si, dupa, vom spune si noi mai multe„, a declarat Olga Tanase, scoacra tinerei care a murit pe masa medicilor.

Rezultatele preliminare ale necropsiei arata ca ar fi vorba de embolie pulmonara.

Embolia pulmonara este o afectiune frecventa si o cauza importanta de mortalitate. Ea este cauzata de formarea unui cheag pe peretele unei vene, aproape intotdeauna intr-o vena profunda a unui membru inferior, uneori intr-o vena a micului bazin sau chiar a abdomenului (vena cava inferioara), cheag care, eliberat in circulatia sangvina, migreaza si se opreste intr-o artera pulmonara. Acest fapt poate fi consecutiv unei nasteri sau unui avort, unei operatii (in particular, osoasa sau articulara), unei imobilizari prelungite (sezut la pat, fractura), unei insuficiente cardiace, unui cancer, unei poliglobulii (cresterea volumului total al globulelor rosii ale organismului).

Iata cateva detalii despre implantul mamar

Mărirea sânilor, folosind implanturile cu silicon este o modificare majoră de aspect pe care multe femei o aleg. Protezele siliconice contribuie atât la mărirea sânilor cât şi la reconturarea acestora. Care sunt avantajele şi dezavantajele implanturilor mamare? Află din următorul articol!

Implanturile cu silicon – ce sunt?

Implanturile cu silicon sunt formate din gel siliconic sau soluţii saline, învelinte într-un material cu suprafaţă dură. Lichidul care formează proteza siliconică este unul coeziv care nu curge, în situaţia în care învelişul este distrus. Implanturile cu silicon sunt cele mai utilizate proteze pentru mărirea sânilor.

Implanturile mamare – cum sunt introduse

Mărirea sânilor prin implanturi siliconice presupune o diversitate de procedee chirurgicale.Intervenţia se face efectuând una din cele trei incizii tradiţionale, poziţionate fie sub sân (in santul submamar), prin porţiunea inferioară a areolei (portiunea mai colorata ce inconjoara mamelonul) sau prin axilă (metoda care nu se mai utilizeaza decat in cazuri extreme de rare). Prin acestă incizie se va crea un spaţiu între structurile sânului, numit de unii medici „buzunar”, în care se va introduce implantul mamar. Protezelepot fi poziţionate subglandular sau submuscular, în funcţie de particularitatile anatomice si proportiile pacientei dar şi de preferinţele chirurgului plastician.

Marirea sânilor prin implanturi cu silicon: avantaje

Implantul cu silicon oferă un aspect mult mai natural sânului, comparativ cu protezele mamare din ser fiziologic. Totodată, un alt avantaj este faptul că implanturile cu silicon au un conţinut coeziv care nu curge. Astfel de proteze nu pun în pericol sănătatea pacientei şi nici nu împiedică în vreun fel desfăşurarea unor activităţi precum alăptatul sau depunerea de efort fizic.

Marirea sânilor prin implanturi cu silicon: dezavantaje

Implanturile cu silicon nu modifică desfăşurarea normală a vieţii, însă pacienta va trebui să ia calcul unele inconvenienţe care pot apărea. În primul rând, operaţia de mărire de sâni cu implanturi mamare, nu este întotdeuna singulară. Operaţia pote necesita, ulterior, intervenţii suplimentare, de corectare sau retuşare. Totodată, implanturile cu silicon nu au o durată nelimitată. Odată cu trecerea timpului, poate fi necesară scoaterea sau înlocuirea protezei mamare. Implanturile cu silicon, atunci când sunt eliminate, pot produce modificări la nivelul sânului: pliere, cute, schimbarea formei sau pierderea elasticităţii.

Marirea sânilor prin implanturi cu silicon: complicaţii

Posibile complicaţii ale implanturilor cu silicon ar putea fi apariţia hematomului sau seromului postoperator şi a infecţiei la nivelul plăgii saturate . Un risc îl poate constitui şi contractura capsulară. Capsula formată în jurul protezei se poate contracta, producând disconfort şi durere. Toate aceste riscuri pot fi evitate, însă, dacă sunt respectate cu precizie indicaţiile medicului chirurg.
Pentru ca era nemultumita de felul in care arata sanii sai, Mariana Ciubotariu a vrut sa si-i remodeleze. Era pentru a treia oara cand o opera medicul Lucian Popa de la Omini Clinic, si nimic nu prevestea ce urma sa se intample. Medicul sustine ca femeia a murit pentru ca nu a respectat indicatiile prescrise in momentul operatiilor anterioare. N-ar fi trebuit sa mai dea nastere la copii atat de repede, spune medicul Lucian Popa. „Acele complicatii au aparut tocmai ca urmare a faptului ca au urmat niste sarcini care au dus la modificarea aspectului sanului. N-ar fi trebuit sa aiba copii imediat dupa implant. Trebuia sa mai astepte. Nu a respectat indicatiile pe care i le-am dat in momentul dupa interventii chirurgicale pe care le-am realizat„, a declarat medicul Lucian Popa.

Tu ce crezi despre aceasta poveste? Spuneti parerea la comentarii!

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ministrul Relu Fenechiu naste un scandal monstru din cauza desfiintarilor trenurilor Intercity spre Constanta

URMĂTORUL ARTICOL

Lista celor mai frumoase destinatii turistice din Romania! Jurnalistii de la The Guardian au publicat o lista intreaga bazata pe opiniile cititorilor ziarului

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in