Cea mai mare parte a cuptoarelor din Romania au componente din azbest si, prin urmare, painea este cat se poate de daunatoare sanatatii, scrie obiectivdevaslui.ro.
O angajata din una dintre cele mai mari fabrici producatoare de paine din Vaslui ne-a confirmat ca aceasta a fost situatia pana la un moment dat, cand patronatul a decis inlocuirea placilor de azbest pe care se cocea painea.
Brutarii au recunoscut ca painea pe care o produc se coace pe „pat” de azbest.”Azbestul reprezinta o solutie economicoasa pentru ca se incalzeste repede si se raceste repede. Se aplica pe placa de incalzire si transmite uniform temperatura. Este, in acelasi timp, o solutie pentru a nu arde painea”, a spus un brutar care a tinut sa-si pastreze anonimatul.
„Toata lumea a dormit in bocanci si nimeni nu a luat masuri”, este concluzia sa. „Painea facuta la vatra din pamant are acel miros si gust specific pe care multi dintre noi l-am cunoscut. De ce? Pentru ca este impregnata cu elementele naturale in care se afla pe timpul coacerii. De acolo si expresia “paine la vatra”. Inchipuiti-va care este efectul acestui material asupra painii pe care o consumam noi astazi”, a spus acelasi brutar.
Brutarii din Romania sunt impartiti din acest punct de vedere. Unii sunt constienti de prezenta azbestului printre componentele cuptoarelor, cunosc si pericolul pe care il reprezinta, dar aleg sa nu vorbeasca despre acest lucru din motive lesne de inteles. Altii stiu ca fac painea in prezenta azbestului, dar nu cunosc caracterul nociv al acestui material, iar altii care au achizitionat cuptoare habar nu au de placile de azbest.
Cea mai mare parte a cuptoarelor din Romania au componente din azbest si, prin urmare, painea este cat se poate de daunatoare sanatatii, scrie obiectivdevaslui.ro.
Cea mai mare parte a cuptoarelor din Romania au componente din azbest si, prin urmare, painea este cat se poate de daunatoare sanatatii, scrie obiectivdevaslui.ro.
O angajata din una dintre cele mai mari fabrici producatoare de paine din Vaslui ne-a confirmat ca aceasta a fost situatia pana la un moment dat, cand patronatul a decis inlocuirea placilor de azbest pe care se cocea painea.
Brutarii au recunoscut ca painea pe care o produc se coace pe „pat” de azbest.”Azbestul reprezinta o solutie economicoasa pentru ca se incalzeste repede si se raceste repede. Se aplica pe placa de incalzire si transmite uniform temperatura. Este, in acelasi timp, o solutie pentru a nu arde painea”, a spus un brutar care a tinut sa-si pastreze anonimatul.
„Toata lumea a dormit in bocanci si nimeni nu a luat masuri”, este concluzia sa. „Painea facuta la vatra din pamant are acel miros si gust specific pe care multi dintre noi l-am cunoscut. De ce? Pentru ca este impregnata cu elementele naturale in care se afla pe timpul coacerii. De acolo si expresia “paine la vatra”. Inchipuiti-va care este efectul acestui material asupra painii pe care o consumam noi astazi”, a spus acelasi brutar.
Brutarii din Romania sunt impartiti din acest punct de vedere. Unii sunt constienti de prezenta azbestului printre componentele cuptoarelor, cunosc si pericolul pe care il reprezinta, dar aleg sa nu vorbeasca despre acest lucru din motive lesne de inteles. Altii stiu ca fac painea in prezenta azbestului, dar nu cunosc caracterul nociv al acestui material, iar altii care au achizitionat cuptoare habar nu au de placile de azbest.