dgaspc_iasi

DGASPC Iasi a reusit sa atraga fonduri europene pentru a reda orfanilor speranta unui loc de munca. Astfel, peste 100 de tineri au sansa la o viata normala

Printr-un proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC), tinerii care trebuie sa paraseasca centrele de plasament la 18 ani au sansa la o viata normala. Peste 100 de adolescenti, care nu s-au bucurat de dragostea parinteasca, vor fi instruiti in vederea calificarii profesionale. Printre beneficiarii proiectului vor fi selectate si 20 de familii monoparentale, 50 de persoane cu dizabilitati, 10 persoane de etnie rroma si 20 de victime ale violentei domestice. In urma cursurilor, beneficiarii vor fi atestati profesional ca web designer, agent de securitate sau lucrator in comert. Cea mai dificila etapa va fi selectia cursantilor, avand in vedere ca tinerii care au crescut in centre de plasament se lovesc mereu de refuzul angajatorilor ieseni. Cursurile vor fi sustinute de o firma partenera cu experienta in instruire pentru invatarea unei meserii.
Printr-un proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC), tinerii care trebuie sa paraseasca centrele de plasament la 18 ani au sansa la o viata normala.

Printr-un proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC), tinerii care trebuie sa paraseasca centrele de plasament la 18 ani au sansa la o viata normala.

Peste 100 de adolescenti, care nu s-au bucurat de dragostea parinteasca, vor fi instruiti in vederea calificarii profesionale. Printre beneficiarii proiectului vor fi selectate si 20 de familii monoparentale, 50 de persoane cu dizabilitati, 10 persoane de etnie rroma si 20 de victime ale violentei domestice. In urma cursurilor, beneficiarii vor fi atestati profesional ca web designer, agent de securitate sau lucrator in comert. Cea mai dificila etapa va fi selectia cursantilor, avand in vedere ca tinerii care au crescut in centre de plasament se lovesc mereu de refuzul angajatorilor ieseni. Cursurile vor fi sustinute de o firma partenera cu experienta in instruire pentru invatarea unei meserii.

bzi.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie soferi! In prima decada a lunii septembrie se va putea circula pe traseul Pacurari – Independentei

URMĂTORUL ARTICOL

Toti directorii executivi si sefii directiilor si de departament din Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) au fost demisi, vineri 30 august, de Consiliul de Administratie al regiei

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in