ULTIMĂ ORĂ:

Doi medici trimisi in judecata pentru moartea unei gravide! Procurorii cred ca Ana-Maria Cezara Bucur si Monica Dumitrascu sunt responsabile pentru mortea unei paciente de 40 ani

Doi medici trimisi in judecata pentru moartea unei gravide! Procurorii cred ca Ana-Maria Cezara Bucur si Monica Dumitrascu sunt responsabile pentru mortea unei paciente de 40 ani
Citit : 8 views Comentariu
Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 11 octombrie 2007, inculpata Ana-Maria Cezara Bucur, in calitate de medic primar de obstetrica ginecologie, „a efectuat o manopera chirurgicala defectuoasa asupra victimei I.N. (40 de ani), in cursul unei operatii de cezariana”.


Una dintre ele a taiat un vas important in timpul cezarienei, iar cealalta nu a supravegheat evolutia pacientei in urma operatie. Doua doctorite au fost deferite justitiei de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica ai parchetului instantei supreme, pentru decesul unei paciente care fusese supusa unei operatii de cezariana, in urma careia a suferit o hemoragie interna, nedepistata la timp de medici.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a doctoritelor Ana Maria Cezara Bucur si Monica Dumitrascu, pentru ucidere din culpa, informeaza Biroul de presa al Ministerului Public.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 11 octombrie 2007, inculpata Ana-Maria Cezara Bucur, in calitate de medic primar de obstetrica ginecologie, „a efectuat o manopera chirurgicala defectuoasa asupra victimei I.N. (40 de ani), in cursul unei operatii de cezariana, constand in faptul ca nu a suturat un vas de sange de calibru important ce a avut drept consecinta o hemoragie interna, imprejurare ce a condus la decesul victimei”.

Totodata, arata sursa citata, Monica Dumitrascu, medic specialist ATI in cadrul aceluiasi spital, fiind de garda la data cand i s-a efectuat victimei operatia cezariana, nu a asigurat urmarirea postoperatorie a acesteia, care era internata in salonul ATI, aflat in directa supraveghere a inculpatei, astfel ca hemoragia interna nu a fost detectata, fapt pentru care nici nu s-a intervenit pentru salvarea pacientei, care a sangerat pana a decedat.

Raportul medico-legal de necropsie intocmit in cauza a concluzionat ca „intre complicatia hemoragica survenita postoperator, nediagnosticata si netratata in timp util si cauza medicala a decesului exista legatura directa de cauzalitate”.

Prin rezolutia din 5 noiembrie 2008 a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a dispus preluarea cauzei de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere complexitatea cauzei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei sectorului 6 din Bucuresti