Dolarul se stabilizeaza

Moneda americană a început să îşi revină, dar rămâne la minimul ultimelor 13 luni. Joi, indicele dolarul era la 93,72, în creştere cu 0,32%, ceea ce a dus declinul din ultimul an la aproximativ 8,5%, informează ZF.

Dolarul a început să se stabilizeze, în condiţiile în care investitorii şi-au redefinit reacţiile după şedinţa FED şi au reînceput să prindă curaj, odată cu noile perspective, mai reduse, de majorare a dobânzii din nou anul acesta, scrie Financial Times.

„Nimic din declaraţie nu schimbă impresia noastră că o a treia majorare de dobândă anul acesta este departe de a fi o certitudine. Dacă nu există o revenire a inflaţiei între iulie şi decembrie, următoarea creştere a ratei dobânzii ar putea fi o decizie luată de următorul preşedinte al FED, dacă Janet Yellen nu este realeasă“, a spus Richard Clarida, strateg global la Pimco, un fond de investiţii din SUA.

Joi, indicele dolarul era la 93,72, în creştere cu 0,32%, ceea ce a dus declinul din ultimul an la aproximativ 8,5%. Do­larul s-a tranzacţionat cu 93,152 puncte, acelaşi nivel ca în mai anul trecut. Miercuri dolarul a atins minimul ulti­me­lor 13 luni. În România, BNR a anunţat pentru dolar un curs de 3.8936 lei, în scădere cu 0.79%, cel mai scăzut nivel din mai 2016.

Imediat după anunţul FED, euro a trecut de pragul de 1,17 dolari şi a atins maximul ultimelor 30 de luni, urcând la 1,1747 dolari. Euro era cotat ieri după amiază la 1,699 dolari, pierzându-şi din avânt în faţa monedei americane. Yenul de asemenea a câştigat teren în raport cu moneda americană, urcând la 111,53 yeni/dolar. În şedinţa asiatică, yenul urcase până la 112,1 yeni/dolar.

 

 

Sursa: MediaFax

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Guvernul amână intrarea în vigoare a Legii insolvenţei persoanelor fizice

URMĂTORUL ARTICOL

Cod galben de ploi, astazi, pana la ora 23, in estul si in sud-estul tarii

Ultimele știri de la Economic