ULTIMĂ ORĂ:

Doliu in lumea artistica romaneasca! Dragos Alexandrescu s-a stins din viata

Doliu in lumea artistica romaneasca! Dragos Alexandrescu s-a stins din viata
Citit : 4 views Comentariu

 

 

 

S-a stins din viata pe 7 martie 2014, la varsta de 90 de ani, Dragos Alexandrescu, distins reprezentant al pedagogiei muzicale romanesti, compozitor, teolog, dirijor si bizantinolog nascut la Constanta, in 16 ianuarie 1924. scrie Radio Romania Muzical.

 

Si-a inceput studiile muzicale in orasul natal continuand cu profesori reputati la Conservatorul din Bucuresti, intre 1948 si 1954, unde, apoi, a devenit el insusi cadru universitar, la Catedra de Teorie-Solfegiu.

 

Dragos Alexandrescu a fost, in timp, dirijor al corului bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Constanta, psalt si dirijor al corului Bisericii Parcul Domeniilor din Bucuresti, a fost hirotonit diacon la Husi si a condus Biblioteca muzicala a Radiodifuziunii Romane. A fondat si a condus Cenaclul muzical din Constanta intre 1963 si 1989. A fost distins cu premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania in 2004.

 

Dragos Alexandrescu a compus muzica simfonica, vocal-simfonica, de camera si corala. Nu putine dintre opusurile sale au fost dedicate regiunii natale, Dobrogea.