Doliu in lumea artistica romaneasca! Dragos Alexandrescu s-a stins din viata

 

 

 

S-a stins din viata pe 7 martie 2014, la varsta de 90 de ani, Dragos Alexandrescu, distins reprezentant al pedagogiei muzicale romanesti, compozitor, teolog, dirijor si bizantinolog nascut la Constanta, in 16 ianuarie 1924. scrie Radio Romania Muzical.

 

Si-a inceput studiile muzicale in orasul natal continuand cu profesori reputati la Conservatorul din Bucuresti, intre 1948 si 1954, unde, apoi, a devenit el insusi cadru universitar, la Catedra de Teorie-Solfegiu.

 

Dragos Alexandrescu a fost, in timp, dirijor al corului bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Constanta, psalt si dirijor al corului Bisericii Parcul Domeniilor din Bucuresti, a fost hirotonit diacon la Husi si a condus Biblioteca muzicala a Radiodifuziunii Romane. A fondat si a condus Cenaclul muzical din Constanta intre 1963 si 1989. A fost distins cu premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania in 2004.

 

Dragos Alexandrescu a compus muzica simfonica, vocal-simfonica, de camera si corala. Nu putine dintre opusurile sale au fost dedicate regiunii natale, Dobrogea.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie! Din luna aprilie vor fi reduse tarifele pentru apelurile in alta retea. Vom vorbi de trei ori mai ieftin la telefon

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Incepand de luni, 10 martie 2014, un nou traseu RATP va circula in Iasi. Este vorba despre traseul de autobuz 50 care va lega Aeroportul de centrul orasului

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in