Doliu in lumea cinematografiei din Romania! Artista Miruna Boruzescu a decedat

 

 

 

Scenografa Miruna Boruzescu a realizat costumele actorilor pentru filme de referinţă ale cinematografiei româneşti precum „Felix şi Otilia” (1972), „Cu mâinile curate” (1972), „August în flăcări” (1973), „Duhul aurului” (1974) şi „O vară de neuitat” (1994), potrivit unui comunicat al Uniunii Teatrale din România (UNITER).

 

 

Miruna Boruzescu i-a însoţit în drumul lung al creaţiei pe regizorii Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie, alături de care a lucrat în ţară şi străinătate. A colaborat cu mai multe instituţii culturale şi festivaluri. În Franţa a lucrat cu Théâtre National de Chaillot, Comédie-Française, Opéra National de Paris şi la Festivalurile de vară de la Aix-en-Provence şi Avignon. În America de Nord cu Metropolitan Opera (New York), Arena Stage Theater (Washington, DC), Lyric Opera (Chicago) şi Vancouver Opera. În Europa Occidentală cu Festivalul Maggio Musicale (Florenţa), Festivalul Spoleto, De Nederlandse Opera (Amsterdam), şi Théâtre Royal de la Monnaie (Bruxelles).

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mesaje si urari de Florii! Iata cateva idei de mesaje de Florii pentru prieteni, colegi, frati, surori, parinti si toti cei apropiati

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie soferi! Iata cand vor fi finalizate lucrarile la drumul judetean 282 Iasi – Botosani

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in